Ανάδοχος σε πέντε μήνες για την επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά

Sep 25th, 2012

Salonicanews.com, 25.09.2012

Σε πέντε μήνες αναμένεται να υπάρξει ανάδοχος, για το έργο διακλάδωσης του μετρό, προς την Καλαμαριά. >>>

Ο δήμαρχος της Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο οποίος μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης και στον Δημήτρη Ασπροπούλη, από το υπουργείο Ανάπτυξης, όπου βρέθηκε για να ενημερωθεί για την πορεία του διαγωνισμού, μας είπε ότι οι συμβάσεις με την ανάδοχο εταιρία θα υπογραφούν στις αρχές του επόμενου έτους. Πρόσθεσε πως η Αττικό Μετρό Α.Ε., θα αναλάβει την απαλλοτρίωση των ιδιωτικών εκτάσεων, για να προχωρήσει το έργο στις πέντε στάσεις της διαδρομής στο δήμο Καλαμαριάς.

Ο κ. Μπακογλίδης προωθεί το σχέδιο του δήμου για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Αρετσούς, συμπεριλαμβανομένης και της Μαρίνας.

«Η παραχώρηση σε ιδιώτη της διαχείρισης της Μαρίνας», τονίζει

ο κ. Μπακογλίδης «πρέπει να συνδυαστεί με την ανάπλαση

του συνολικού χώρου των 170 στρεμμάτων». Προτείνει, μάλιστα, να επισπευστεί η ένταξη στο Πρόγραμμα Αλιείας της μεταφοράς του αλιευτικού καταφυγίου.

Για το θέμα που προέκυψε με το παραλιακό οικόπεδο ιδιωτών, για το οποίο έχει εκδοθεί άδεια οικοδόμησης, υπογράμμισε ότι ο δήμος «θα δώσει τη μάχη του στη συνεδρίαση της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου, στον Οργανισμό Ρυθμιστικού».

No comments yet.