Ανησυχία επαγγελματιών, λόγω της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ

Jun 27th, 2007
Καθημερινή, 27.06.07

ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ των μικρών επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων του κέντρου της Θεσσαλονίκης, για τις συνέπειες στη λειτουργία των καταστημάτων τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ εξέφρασε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΜΑΕΘ), Γιώργος Χατζηγεωργίου, στο περιθώριο ευρείας σύσκεψης που έγινε απόψε.

Στόχος της σύσκεψης είναι οι φορείς των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων να δημιουργήσουν Επιτροπή, που όπως εξήγησε ο κ. Χατζηγεωργίου «θα συντονίζει και θα αντιμετωπίζει ενιαία και άρα πιο δυναμικά, τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι». Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε μάλιστα ότι πολλοί επαγγελματίες βλέποντας ήδη πτώση στον τζίρο τους έως και 60%, ανησυχούν ότι δε θα «αντέξουν στο χρόνο» .

Με ιδιαίτερη ανησυχία για το επαγγελματικό τους μέλλον αναφέρθηκε στους καταστηματάρχες που λειτουργούν επί της οδού Εγνατίας και ιδίως στη συμβολή με την οδό Βενιζέλου, όπου και εκτελείται ο κύριος όγκος των εργασιών κατασκευή του ΜΕΤΡΟ. Ο ΣΜΑΕΘ ειδικά για τους συγκεκριμένους καταστηματάρχες ζητά τη θέσπιση φοροαπαλλαγών από τις υπηρεσίες του Δημοσίου και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. «Πρέπει να υπάρχει νομική προστασία, ιδίως για όσους βάλλονται από τα έργα του μετρό», τόνισε ο κ. Χατζηγεωργίου.

Tags:
No comments yet.