Ανοίγει εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη

Oct 24th, 2012

Euro2day, 22.10.2012

Ένα νέο, σημαντικό, κατασκευαστικό μέτωπο ανοίγει από σήμερα για το Μετρό Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή σύστασης δουλείας, που σε συνδυασμό με την ήδη συντελεσθείσα απαλλοτρίωση, επιτρέπει την κατασκευή του σταθμού «Παπάφειο».

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμβολαιογραφική πράξη υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι , από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. κ. Χρήστο Τσίτουρα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου.

«H σημερινή συμβολαιογραφική πράξη που αφορά το σταθμό «Παπάφη» του Μετρό Θεσσαλονίκης, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορά και Δικτύων τηρεί τις δεσμεύσεις της», δήλωσε κ. Σιμόπουλος.

Με την υπογραφή της εν λόγω πράξης παρέχεται το δικαίωμα στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. να προβεί στην υπόγεια κατασκευή εγκαταστάσεων και τοποθέτηση μηχανημάτων και εξοπλισμού αναγκαίου για τη λειτουργία του σταθμού «Παπάφειο» σε χώρο έκτασης 2.250 τ.μ. ο οποίος μετά την κατασκευή του σταθμού θα αποδοθεί στην προτέρα του κατάσταση στο Παπάφειο.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες από πλευράς Εταιρείας και Ιδρύματος, έχουν αρθεί τα εμπόδια που καθυστερούσαν την έναρξη των εργασιών στο συγκεκριμένο σταθμό, ο οποίος σημειωτέον είναι ιδιαίτερης σημασίας για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς ευρίσκεται σε σημείο που γειτνιάζει με πυκνοδομημένες και πυκνοκατοικημένες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

No comments yet.