Αντίθετος ο Μπουτάρης με τη μεταφορά των αρχαίων της Βενιζέλου

Feb 7th, 2013

Voria.gr, 07.2.2013

Να αποφασίσει η πόλη, λέει ο αν. υπουργός Πολιτισμού Κ.Τζαβάρας. «Αυτοψία» αύριο στον σταθμό του μετρό, τη Δευτέρα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο

Τη διαφρωνία του με την απόφαση του ΚΑΣ για τη μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων, που εντοπίστηκαν στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

«Οι δρόμοι δεν είναι αγάλματα για να μεταφερθούν, είμαι αντίθετος. Ακόμα όμως κι αν δεν υπάρχει άλλη λύση, διαφωνώ με τη μεταφορά την  ευρημάτων στη Σταυρούπολη. Εάν είναι έτσι να μεταφερθούν είτε στη ΔΕΘ είτε στο 424», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Η πόλη είναι πιο αρμόδια από μένα να αποφασίσει. Δεν διακατέχομαι από κανένα είδος αυταρχισμού, μπορεί να βρεθεί λύση, εάν όλοι ξέρουμε τι θέλουμε», είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού.

Μάλιστα, αύριο το πρωί ο κ. Μπουτάρης θα συνοδεύσει τον κ.Τζαβάρα στο χώρο της ανασκαφής (σταθμός  Βενιζέλου του Μετρό), προκειμένου αμφότεροι να δουν από κοντά τα ευρήματα.

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε μεταδώσει πρώτη η Voria.gr ότι το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο καλούνται να διατυπώσουν τις απόψεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς(κατασκευάστρια εταιρεία, αρχαιολόγοι, εφορία αρχαιοτήτων).

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ζητήσει την παραμονή των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου, κάτι, όμως, που οι τεχνικοί της αναδόχου κοινοπραξίας θεωρούν τεχνικά αδύνατο, σε σχέση με την ομαλή διεκπεραίωση των εργασιών.

 

No comments yet.