Απεργούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης

Feb 28th, 2013

Thestival.gr, 28.02.2013

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο…

 

Μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας να απολύσει 400 εργαζόμενους.

Η σχετική απόφαση ελήφθη, ομόφωνα, από τη γενική συνέλευση των εργαζομένων, όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δημήτρης Παππάς.

Η έναρξη των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την άρνηση της αναδόχου κοινοπραξίας, να εντάξει τους εργαζόμενους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως οι ίδιοι προτείνουν, αντί να προχωρήσει σε απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έδωσαν, συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ζητούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι την έναρξη των εργασιών στα εργοτάξια της Αγίας Σοφίας και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, εξέλιξη την οποία υπολογίζουν σε τρεις μήνες, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα χάσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Επίσης, ζητούν τόσο από την Αττικό Μετρό όσο και από την ανάδοχο κοινοπραξία έγγραφη διαβεβαίωση για την επαναπρόσληψη του προσωπικού και την εφαρμογή ενός πλαισίου συμφωνίας σχετικά με τους όρους εργασίας.

Στις 10.00 αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σταθμό Βενιζέλου και να πραγματοποιήσουν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

No comments yet.