Απολύονται 230 εργαζόμενοι στα αρχαιολογικά

Nov 18th, 2014

Voria.gr, 07.11.2014

Της Άννης Καρολίδου

Απολύονται σταδιακά από την ανάδοχο κοινοπραξία 120 άτομα και, επιπλέον 110 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, λόγω έλλειψης κονδυλίων για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας

Σταματάει η αρχαιολογική εκσκαφή στα εργοτάξια του Μετρό Θεσσαλονίκης και μέσα στον επόμενο μήνα, σταδιακά, απολύονται από την ανάδοχο κοινοπραξία 120 άτομα και, επιπλέον 110 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου, λόγω έλλειψης κονδυλίων για τη συνέχιση της έρευνας παρότι ακόμη υπάρχει…πεδίο δόξης λαμπρό.
 
Μέσα στα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την πορεία κατασκευής της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, υπάρχει και αυτό, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr από τον γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων,  αρχαιολόγο Δημήτρη Παπά.
 
Οι εργαζόμενοι εχθές ζήτησαν και είχαν συνάντηση με τη διοίκηση της Κοινοπραξίας, για να πληροφορηθούν τι πρόκειται να γίνει με τα 120 άτομα που εργάζονται στην αρχαιολογική έρευνα στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, επειδή οι συμβάσεις τους λήγουν από τα μέσα Νοεμβρίου ως και τις 25 του ίδιου μήνα.
 
Ζήτησαν να μάθουν εάν θα ανανεώνονταν οι συμβάσεις τους και η απάντηση που έλαβαν είναι ότι ο κύριος του έργου, δηλαδή η Αττικό Μετρό Α.Ε., έχει διαμηνύσει πως ο ανάδοχος θα πρέπει να χειριστεί τα αρχαιολογικά με τις υπάρχουσες πιστώσεις γιατί τα πρόσθετα κονδύλια που εγκρίθηκαν(25 εκατ. ευρώ τουλάχιστον σε πρώτη φάση), βρίσκονται «σε καλό δρόμο» αλλά δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.
 
Όπως τονίσθηκε, ο ανάδοχος αυτή τη στιγμή έχει διαθέσιμα 3,5 εκατ ευρώ που επαρκούν για την πληρωμή όλου του προσωπικού και την κάλυψη των αποζημιώσεων όσων απολυθούν.
 
Συνεπώς αποχωρούν οι 120 από το εργοτάξιο της Πυλαίας, ενώ μέσα στο Δεκέμβριο θα απολυθούν και 110 άτομα που απασχολούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Συνολικά μένουν χωρίς δουλειά 230 άτομα παρότι η αρχαιολογική ανασκαφή έχει ακόμη πολύ δρόμο για να ολοκληρωθεί σε Αγία Σοφία, Βενιζέλου, Πυλαία, προσβάσεις σταθμών κ.αλ.
 
Οι εργαζόμενοι κηρύσσουν για τη Δευτέρα 10 του μηνός στάση εργασίας και το μεσημέρι, στη 1, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

No comments yet.