Από αύριο στη Φλέμινγκ το μετρό

Oct 8th, 2008
Αγγελιοφόρος, 08/10/08

Ακόμη ένα μέτωπο ανοίγει από αύριο το μετρό της Θεσσαλονίκης. Σήμερα θα ανακοινωθούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περιοχή γύρω από την οδό Φλέμινγκ, όπου θα εγκατασταθεί το νέο εργοτάξιο του μετρό για την κατασκευή του τοπικού σταθμού. Σταδιακά και έως το τέλος του έτους θα ανοίξουν και τα άλλα τέσσερα μέτωπα της γραμμής κορμού σε Ανάληψη, Μηνά Πατρικίου, Βούλγαρη και Νέα Ελβετία, ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται οι εργασίες και στα υπόλοιπα ανοιχτά εργοτάξια.

Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να καθοριστεί και η συνάντηση των αρμοδίων της «Μετρό Θεσσαλονίκης ΑΕ» με τους επικεφαλής του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις των έργων του μετρό στα καταστήματα της πόλης και την εμπορική κίνηση.

Τα εργοτάξια

Η εγκατάσταση του εργοταξίου στον «Ευκλείδη» ολοκληρώθηκε. Oι εργασίες έχουν ξεκινήσει κι έτσι ο έβδομος σταθμός άρχισε να κατασκευάζεται, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους άλλους έξι (Σιδηροδρομικός Σταθμός, πλατεία Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας, Σιντριβάνι – Βιβλιοθήκη ΑΠΘ, Παπάφειο). Απομένουν πέντε σταθμοί, που σημαίνει πέντε επιπρόσθετα εργοτάξια στην πόλη και επιδείνωση των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Φλέμινγκ

Το νέο μέτωπο στην οδό Φλέμινγκ ανοίγει από αύριο. Η προετοιμασία ξεκινά με την ανακοίνωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες… προειδοποιούν για «κόκκινες» περιοχές (μποτιλιάρισμα) στις οδούς Δελφών, Καλλιδοπούλου, Μακεδονίας, Βαρόνου Χιρς, Φλέμινγκ. Ηδη έντονο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα (και αναμένεται να επιδεινωθεί) με την κατασκευή του σταθμού στον «Ευκλείδη», καθώς επηρεάζονται οι οδοί Παπαναστασίου, Κατσιμίδου, Κωνσταντινουπόλεως, Ασκληπιού, Oμήρου και άλλοι μικρότεροι δρόμοι. Με την επέκταση των εργοταξίων μέχρι την Ανάληψη, όλη η κεντροανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος θα αισθανθεί την ταλαιπωρία από τον περιορισμό των δρόμων και των πεζοδρομίων. Ειδικά στη Δελφών, που εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο όγκο οχημάτων, το πρόβλημα αναμένεται να είναι έντονο, καθώς ο δρόμος θα απομείνει με μόλις μια λωρίδα κυκλοφορίας.

Ανάληψη – Μηνά Πατρικίου

Στην περιοχή, έτσι κι αλλιώς, το πρόβλημα της στάθμευσης είναι τεράστιο και τα κυκλοφοριακά προβλήματα αποτελούν… ρουτίνα. Για την κατασκευή του σταθμού Ανάληψης προβλήματα θα δημιουργηθούν στις οδούς Δελφών, Αναλήψεως, Γ. Δροσίνη, Ψυχάρη και Κατακουζηνού, ενώ για το σταθμό στη Μηνά Πατρικίου προβλήματα θα υπάρξουν στη Σόλωνος, τη Χαλκιδικής, τη Φιλελλήνων, την 25ης Μαρτίου και την Παπαντωνίου. Στο συγκεκριμένο σταθμό, μάλιστα, πρόκειται να κατασκευαστεί η διασταύρωση του μετρό προς την Καλαμαριά, οπότε τα εργοτάξια στην περιοχή θα είναι δύο.

Κατασκευή με όρυγμα

Ειδικά στους σταθμούς όπου θα γίνει το ανοιχτό όρυγμα (Βούλγαρη και Νέα Ελβετία) η ταλαιπωρία που θα υποστούν οι Θεσσαλονικείς υπολογίζεται πως θα είναι μεγάλη. Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να γίνουν σε οδούς, όπως η Παπαδάκη, η Βούλγαρη και η Μιχαήλ Ψελλού, αλλά και στις μικρότερες οδούς Σαμοθράκη Αχιλλέως, Αστυπάλαιας και Ιωάννη Πολέμη. Η Καθηγητού Παπαδάκη μετά τη διασταύρωσή της με τη Βούλγαρη και με κατεύθυνση ανατολικά θα κλείνει λόγω του ανοιχτού ορύγματος, όπως και η Μιχαήλ Ψελλού, που σε μεγάλο τμήμα της, σε ό,τι αφορά το πλάτος αλλά και το μήκος της, θα κλείσει για αρκετούς μήνες. Μάλιστα, η Βούλγαρη και η Παπαδάκη θα απομείνουν με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά ρεύμα. Ακριβής προσδιορισμός του χρόνου εγκατάστασης των τεσσάρων τελευταίων εργοταξίων δεν μπορεί να γίνει από σήμερα, όπως τόνισαν στον «Α» οι αρμόδιοι του μετρό.

Tags:
No comments yet.