ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Στον ανάδοχο επιρρίπτει ευθύνες για το πάγωμα των εργασιών

May 26th, 2012

Μακεδονία, 26.05.2012

Στην ανάδοχο κοινοπραξία του έργου επιρρίπτει τις ευθύνες, για το πάγωμα των εργασιών στο μετρό Θεσσαλονίκης, η αναθέτουσα το έργο, Αττικό Μετρό Α.Ε., υποστηρίζοντας, ότι η χρηματοδότηση γίνεται κανονικά. Η ίδια δηλώνει, ότι θα κινήσει νομικές διαδικασίες για τις καθυστερήσεις.
 
«Η ανάδοχος κοινοπραξία, τις τελευταίες εβδομάδες, έχει μειώσει σημαντικά τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες, παρόλο που υπάρχουν πολλά μέτωπα εργασίας, που επιτρέπουν μεγάλη ανάπτυξη των εργασιών και αντίστοιχα της απορρόφησης των εξασφαλισμένων κονδυλίων του έργου, με την αιτιολογία της χρηματοδοτικής δυσκολίας από πλευράς της», αναφέρει η Αττικό Μετρό σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας, ότι «η Αττικό Μετρό πλήρωνε και πληρώνει εντός του συμβατικού χρόνου τους λογαριασμούς του έργου και δεν όφειλε, ούτε οφείλει χρήματα για εκτελεσμένες εργασίες. Παράλληλα, προβαίνει στις νόμιμες ενέργειες για να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται».
Η Αττικό Μετρό περιγράφει, ότι οι μετροπόντικες βρίσκονται σήμερα σταματημένοι στο χώρο του σταθμού «Ανάληψη», επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η εκσκαφή του σταθμού, προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω κι ότι ουδέποτε τέθηκε αίτημα μεταφοράς τους στο Καλοχώρι. Ωστόσο, στελέχη της έχουν επιβεβαιώσει στη «Μ» (φύλλο 29/3/2012) ότι ετέθη αίτημα για αποσυναρμολόγηση των μηχανημάτων και επανασυναρμολόγησή τους στη Νέα Ελβετία. Οι εργαζόμενοι δε, περιέγραψαν δημόσια την προηγούμενη Τετάρτη, ότι άρχισε η απόσυρση μηχανημάτων στις αποθήκες και την αλάνα του Καλοχωρίου (φωτογραφία). Η ανάδοχος κοινοπραξία δεν αντέδρασε -μέχρι χθες το βράδυ- στις αιτιάσεις της Αττικό Μετρό, ενώ δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία της «Μ» με εκπρόσωπό της.
 

No comments yet.