Αττικό Μετρό: Έρχεται η νέα διοίκηση

Mar 22nd, 2013

Voria.gr, 22.03.2013

Της Άννης Καρολίδου

«Περιμένουν το ΦΕΚ» για να λήξει το θέμα ορισμού νέας διοίκησης στην Αττικό Μετρό Α.Ε. Το βέβαιο είναι ότι τα τέσσερα από τα επτά μέλη του δ.σ. θα αλλάξουν ενώ τα άλλα τρία, είναι αυτά στα οποία έχει ήδη αναφερθεί η Voria.gr σε προηγούμενα δημοσιεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, επικεφαλής της εταιρείας θα συνεχίσει να είναι ο νυν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Τσίτουρας. Μέλος στο νέο δ.σ. θα είναι, εκ νέου, ο μηχανικός και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα μετέχει ο πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Γρίβας.

Ο κ. Γρίβας, θα είναι το μέλος της διοίκησης που θα αναλάβει την υπόθεση του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς θα λειτουργεί σαν σύνδεσμος του δ.σ. με τη Διεύθυνση Μετρό Θεσσαλονίκης. Τον κ. Γρίβα, που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τη Λαμία και την ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ,  τον περιμένει έτοιμο, εδώ και καιρό, το νέο γραφείο του.

Σε αυτό το διοικητικό συμβούλιο, που δεν αλλάζει όσον αφορά τον αριθμό των μελών, η παρουσία της ….Θεσσαλονίκης, είναι αυξημένη αλλά και επιφορτισμένη με μεγαλύτερες αρμοδιότητες, όπως στην περίπτωση του Δ. Γρίβα.

Αυτή η διαφοροποίηση οπωσδήποτε και είναι εύλογη αφού το σημαντικότερο έργο της Αττικό Μετρό Α.Ε., για το σήμερα αλλά και για τα επόμενα χρόνια, είναι το δίκτυο Μετρό Θεσσαλονίκης, project με πολλές προκλήσεις και προβλήματα.

Σημειώνεται ότι σε επίπεδο μάνατζμεντ, με αυτή την διοικητική επιλογή απομακρύνεται η ικανοποίηση του παλιού πλέον και γνωστού αιτήματος για την ίδρυση μίας εταιρείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε το έργο να μη διοικείται εκ του μακρόθεν. Αυτό το αίτημα, δηλαδή της σύστασης μίας Μετρό Θεσσαλονίκης Α.Ε.,  που κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει πολλοί βουλευτές της πόλης, υποστηρίζεται διαχρονικά από το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ.

 

No comments yet.