Αττικό Μετρό: Με κοινωνικά κριτήρια η επαναπρόσληψη στις αρχαιολογικές ανασκαφές

Mar 7th, 2013

Seleo.gr, 07.03.2013

Με κοινωνικά κριτήρια, που θα διαμορφωθούν με τη συνδρομή εκπροσώπων των εργαζομένων, θα πραγματοποιηθεί η επαναπρόσληψη προσωπικού στις αρχαιολογικές ανασκαφές του μετρό, όταν ανοίξουν νέα σκάμματα, όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η Αττικό Μετρό ΑΕ, ορμώμενη από τις σημερινές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία υποστηρίζει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να απελευθερωθούν νέα μέτωπα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε σύντομα να υπάρξουν νέα σκάμματα για αρχαιολογική έρευνα. Κι αυτό διότι "αυτονόητος και άμεσος στόχος της εταιρείας, όπως σε όλα τα έργα που έχει κατασκευάσει και συνεχίζει να κατασκευάζει, είναι η ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών σε όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των εργοταξίων που παρουσιάζουν αρχαιολογικό ενδιαφέρον". Η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι "η μισθολογική πολιτική που θα ακολουθήσει, θα είναι η ίδια με αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού για αντίστοιχα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ".

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία το εργοτάξιο του μετρό στη Βενιζέλου, ζητώντας την "ανάκληση των απολύσεων" και "διάλογο" με την Αττικό Μετρό. Η πορεία διέσχισε την Εγνατία και την οδό Τσιμισκή, όπου αφού σταμάτησε για λίγη ώρα έξω από το γραφείο του γενικού γραμματέα δημοσίων έργων Στράτου Σιμόπουλου, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε ειρηνικά

Συμπαράσταση από τον ΣΕΑ στους εργαζομένους αρχαιολόγους του μετρό Θεσσαλονίκης

Συμπαράσταση στους αρχαιολόγους και σε όλους τους εργαζόμενους στις αρχαιολογικές εργασίες του μετρό Θεσσαλονίκης οι οποίοι, «σύμφωνα με την μονομερή αναγγελία της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. πρόκειται να απολυθούν με πρόσχημα την έλλειψη αντικειμένου», εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, προσθέτοντας, ότι οι αρχαιολογικές εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί σε τρία τουλάχιστον μέτωπα της κατασκευής του έργου του μετρό.

«Μόνο προσχηματική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόλυση των εργαζόμενων λόγω έλλειψης αντικειμένου, η οποία φυσικά θα επιβραδύνει σημαντικά την πορεία κατασκευής του έργου», αναφέρει ο ΣΕΑ, τονίζοντας «ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης δεν οφείλεται στην παράταση των αρχαιολογικών εργασιών, αλλά βαρύνει αυτούς που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν το έργο».

 

No comments yet.