Βαβέλ και πολυφωνία στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Mar 13th, 2013

Ypodomes.com, 13.03.2013

Φορείς, Δήμος, Περιφέρεια, Κατασκευαστής, Αρχαιολογία, Υπουργείο έχουν όλοι λόγο για ένα υπό κατασκευή έργο..
Σε Βαβέλ έχει μετατραπεί πλέον η υπόθεση κατασκευής της βασικής γραμμής Μετρό στην Θεσσαλονίκη. Η ιστορία με τα αρχαιολογικά ευρήματα στον σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ απέδειξε πως το έργο έχει πολλούς «γονείς».

Ίσως είναι το μοναδικό έργο στην Ελλάδα με τέτοια πολυφωνία. Όλοι έχουν λόγο. Φορείς της πόλης, ο Δήμος, ο κατασκευαστής, η Περιφέρεια, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η Αττικό Μετρό το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών. Η εξέλιξη αυτή έχει φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα σε ένα έργο που έχει στιγματιστεί από πολύ μεγάλα προβλήματα. Δείτε παρακάτω μερικές μόνο από τις απόψεις των τελευταίων ημερών..

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Υπέρ της διατήρησης των αρχαίων ευρημάτων στο σημείο που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών για την κατασκευή του μετρό στο σταθμό Βενιζέλου και ταυτόχρονα και της κατασκευής του σταθμού, τάχθηκε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει από το αρμόδιο υπουργείο να αναπέμψει στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο την απόφαση για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων στο στρατόπεδο Παύλου Μελά. Όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η δημοτική αρχή θα επιδιώξει τη συγκρότηση επιστημονικής επιτροπής, αποτελούμενη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Κεντρικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ.α. πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, η οποία θα εξετάσει το θέμα.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΕΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Ο Στράτος Σιμόπουλος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων εκφράζει τη θέση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών: «Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλες διαμάχες, πολύ περισσότερο όταν αυτές επισύρουν το σοβαρό ενδεχόμενο να εκτροχιαστεί ανεπανόρθωτα το μεγαλύτερο δημόσιο έργο στην ιστορία της πόλης, το Μετρό».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σιμόπουλος «θα ήταν ευχής έργο όλα τα ευρήματα στο σταθμό «Βενιζέλου» να παραμείνουν ακριβώς στο χώρο και τη θέση που ανακαλύφθηκαν. Όμως δυστυχώς, δεν υπάρχει βιώσιμη ασφαλής τεχνική λύση για κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του ΚΑΣ, θα υπάρξει μέριμνα, ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα όχι μόνο να προστατευτούν, αλλά και να αναδειχθούν.

Αυτές οι απόψεις καλύπτουν μόνο τις τελευταίες μέρες. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες ημέρες για να δούμε πόσες ακόμα γνώμες θα έχουμε και ποια θα είναι η κατάληξη αυτού του επεισοδίου στην ολοένα και εξελισσόμενη τραγωδία στην κατασκευή της βασικής γραμμής του Μετρό.

No comments yet.