Βγήκε στο φως ο πρώτος… μετροπόντικας στη Θεσσαλονίκη

Nov 10th, 2009
Τα Νέα, 10.11.09

Ολοκλήρωσε το σχεδόν επτάμηνο υπόγειο ταξίδι του κάτω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ο πρώτος μετροπόντικας, που βγήκε στο φως της ημέρας, στο εργοτάξιο του μετρό στη στάση Πανεπιστημίου.

Το 1.650 τόνων, μήκους 100 μέτρων μηχάνημα διάνοιξης της σήραγγας, που ξεκίνησε από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό τον περασμένο Απρίλιο «υποδέχτηκαν» το μεσημέρι της Τρίτης σε βάθος περίπου 30 μέτρων ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, οι εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό και των εταιρειών της αναδόχου κατασκευάστριας κοινοπραξίας, καθώς και αρκετοί εργάτες.

Ο μετροπόντικας γκρέμισε και το τελευταίο κομμάτι τοίχου που χώριζε τη σήραγγα από το εργοτάξιο και οι χειριστές του, Έλληνες και Ιταλοί, βγήκαν από το θάλαμο χειρισμού του μηχανήματος, κρατώντας ελληνικές και ιταλικές σημαίες για να γιορτάσουν τη συνάντηση με όσους περίμεναν από την άλλη πλευρά.

«Καθένας που είχε την ευκαιρία να ζήσει αυτή τη στιγμή, μόνο χαρά και συγκίνηση μπορεί να νιώθει», δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών, απευθύνοντας μήνυμα ενότητας προς όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, ώστε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί κατασκευής του μετρό.

Ευχαρίστησε ακόμη και την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, τον Γ.Σουφλιά.

Tags:
No comments yet.