Βολές Καλαφάτη για το υφυπουργικό δίλημμα τραμ ή monorail

Apr 20th, 2011
Voria.gr, 19.04.2011
Η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Σ. Βούγια και Γ. Μαγκριώτη για το μέσο σύνδεσης του αεροδρομίου με τη Μίκρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γαλάζιου βουλευτή

Για αυτοσχεδιασμούς και προχειρότητα κάνει λόγο ο  Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας την υφυπουργική κόντρα, που ανέδειξε χθες η Voria.gr, μεταξύ του Σπύρου Βούγια και του Γιάννη Μαγκριώτη αναφορικά με το μέσο σύνδεσης του αεροδρομίου με τη Μίκρα.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ ο κ. Μαγκριώτης έχει προτείνει τη λύση του monorail, για το οποίο εκπονείται ήδη η σχετική αναγνωριστική μελέτη, ο κ. Βούγιας σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι το τραμ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Καλαφάτης τονίζει πως για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ο αποσυντονισμός και η παρουσία αντιφατικών δηλώσεων μελών της κυβέρνησης για ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. «Αυτό επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά και μάλιστα από δύο υφυπουργούς που υπηρετούν το ίδιο υπουργείο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Ο ένας υφυπουργός προκρίνει τη λύση “Monorail”, ο άλλος το “Τραμ”. Και όλα αυτά, δίχως να έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένα οικονομοτεχνικά στοιχεία ή μια πλήρης, επεξεργασμένη επιστημονικά πρόταση», προσθέτει.

«Οι προκλήσεις για τη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλες. Η αντιμετώπισή τους απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι αυτοσχεδιασμούς και προχειρότητα», καταλήγει ο γαλάζιος βουλευτής.

Tags:
No comments yet.