Βολές των εργαζομένων του Μετρό κατά Μπουτάρη για τα αρχαία της Βενιζέλου

Mar 6th, 2014

Voria.gr, 06.03.2014

Της Χριστίνας Τσερβελή

Οι εργαζόμενοι του Μετρό κατηγορούν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για προσπάθεια απεμπλοκής από τις ευθύνες του σχετικά με τη διαχείριση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Για ντρίπλα του δημάρχου Θεσσαλονίκης κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό, μετά τη χθεσινή αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του δήμου στο ΣτΕ, σχετικά με τη διαχείριση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου, κατηγορώντας τον Γιάννη Μπουτάρη ότι αφήνει ανοιχτό παράθυρο απόσυρσης της προσφυγής.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο αντιπρόεδρος του Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παππάς, υποστήριξε ότι ο κ. Μπουτάρης, ενώ ήταν υπέρ της παραμονής των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου, «δείχνει να συμβιβάζεται με την υπουργική απόφαση, παίζοντας προεκλογικά παιχνίδια».

«Φαίνεται ότι ο δήμος προσπαθεί να απεμπλακεί από τις ευθύνες του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι η εκδίκαση αναβλήθηκε για αρχές Απριλίου, σημειώνοντας ότι το έργο βρίσκεται σε αδιέξοδο και σε μόνιμη κατάσταση αναμονής, μιλώντας ακόμα και για πιθανή ματαίωσή του.

«Αισθανόμαστε τρομαχτικό εμπαιγμό. Όλες οι υποσχέσεις που μας έχουν δοθεί δεν έχουν υλοποιηθεί, με τις εργασίες στα εργοτάξια του μετρό να έχουν παγώσει και τον βασικό κορμό του έργου να απουσιάζει», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Μετρό, Χάρης Κυπριανίδης,υποστήριξε ότι, εφόσον δεν υπάρξει καμία καθυστέρηση από εδώ και πέρα και οι εργασίες κυλήσουν με φυσιολογικό ρυθμό, το έργο θα ολοκληρωθεί το 2023.

Ο κ. Κυπριανίδης εξαπέλυσε βολές τόσο κατά της Αττικό Μετρό, σημειώνοντας ότι τηρεί σιγή ιχθύος, όσο και κατά του γενικού γραμματέα Δημοσίων Έργων, κάνοντας λόγο για μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση και ψεύτικες εξαγγελίες.

«Το έργο έχει βαλτώσει κυριολεκτικά. Κάθε αναβολή και παύση των εργασιών θα προσθέτει επιπλέον καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του Μετρό», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου, επισημαίνοντας ότι «δεν θέλουν ή δεν έχουν την ικανότητα να εκτελέσουν το έργο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι, οι καταστηματάρχες και οι πολίτες».

 

No comments yet.