Για «συνδικαλιστική τρόικα» μιλούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Sep 25th, 2012

Voria.gr, 18.09.2012

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Σκληρή επίθεση κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ εξαπέλυσε το Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για επαναστατική γυμναστική και συνδικαλιστικές καρέκλες. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο Μετρό ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην 24ωρη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως σημειώνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων, «σε αυτά τα δυο μνημονιακά χρόνια που τα χάσαμε όλα και έχουμε ταπεινωθεί τελείως η ΓΣΕΕ , η ΑΔΕΔΥ, δυστυχώς και το Π.Α.Μ.Ε μας τρέλαναν στην επαναστατική γυμναστική με 24ωρες απεργίες και άντε και μια 48ωρη».

Καλούν τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που όλες αναφέρεται στην ανακοίνωση, «έχουν στρογγυλοκαθίσει στις συνδικαλιστικές καρέκλες με στόχο γιατί όχι και ένα βουλευτιλίκι ή ακόμα και υπουργιλίκι, να μας πουν ποιο μέτρο πήραν πίσω οι τροικανοί της Ευρώπης και της κυβέρνησης από τις 24ωρες απεργίες που κάναμε μέχρι τώρα».

«Αφού λοιπόν διαπιστώσατε ότι είχαμε «τεράστιες επιτυχίες» με τις 24ωρες, αποφασίσατε να μας κατεβάσετε σε ακόμη μια 24ωρη στις 26 Σεπτέμβρη έτσι για να ξεμουδιάσουμε και να βγείτε πάλι στο μπαλκόνι, να μας «φουσκώσετε» τα μυαλά με μεγαλοστομίες, «φοβερίζοντας» τους τροικανούς ότι τάχα μου θα μας βρούνε μπροστά τους. Κύριοι, έστω και τώρα που και ο τελευταίος Έλληνας έχει αντιληφθεί πού το πάτε, να είστε σίγουροι πως όλοι οι Έλληνες έχουμε καταλάβει πως δεν έχουμε μόνο Ευρωπαϊκή και Κυβερνητική τρόικα αλλά δυστυχώς έχουμε και συνδικαλιστική τρόικα. Έστω λοιπόν και αυτήν την ύστατη στιγμή μπορείτε να το σώσετε» αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Όπως σημειώνουν, «απαιτούμε να παραμερίσετε όλες τις ανούσιες κομματικο-ιδεολογικές σας διαφορές, διότι αυτό δεν ενδιαφέρει διόλου τους εργαζόμενους που υποφέρουν, να σκύψετε πάνω στα προβλήματα που απασχολούν όλη την κοινωνία, να καθίσετε σε ένα τραπέζι, να κάνετε την αυτοκριτική σας, να μας πείτε ένα μεγάλο συγγνώμη για αυτά που έχουμε υποστεί και αν θέλετε να βάλουμε ένα φρένο σ' αυτήν την λαίλαπα που θα μας πεθάνει όλους, να βγείτε και να προτείνετε το αυτονόητο που είναι μονόδρομος πια: Πανελλαδική – πανεργατική απεργία διαρκείας. Αν δεν μπορείτε να τα βρείτε ακόμα και τώρα που έχουμε πιάσει πάτο, αφήστε τα. Ίσως το κάνουμε καλύτερα μόνοι μας».

Το σωματείο μας καλεί όλες τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις πανελλαδικά να κάνουν άμεσα συνελεύσεις και ελπίζουμε πως θα στηρίξουν την πρότασή μας ώστε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα, αυτή η εξαθλίωση, η ταπείνωση της Ελληνικής κοινωνίας και η απαξίωση που έχει χτυπήσει κόκκινο στο συνδικαλιστικό κίνημα.
 

No comments yet.