Γκάζι για το μετρό στη Θεσσαλονίκη

Dec 23rd, 2013

Έθνος, 20.12.2013

«Η διαδικασία καθυστέρησης του μετρό Θεσσαλονίκης ανήκει στο παρελθόν. Το έργο θα προχωρήσει». Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μ. Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε χθες.
Γκάζι για το μετρό στη Θεσσαλονίκη

Τρεις μήνες μετά την τελευταία του επίσκεψη στην πόλη και τις ανακοινώσεις του ότι το έργο ξεμπλοκάρει, ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί προσωπικά, μέρα με τη μέρα, την εξέλιξή του. «Μετράω τις ημέρες από την προθεσμία που έχω δώσει: έξι μήνες. Εάν μέσα στους έξι μήνες έχουν γίνει αυτά που έχουν δεσμευτεί οι ανάδοχοι κι όλοι οι υπεύθυνοι, τότε το έργο θα προχωρήσει με ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς.

Εάν δεν ανταποκριθούν σε όλη την υποχρέωση που έχουν αναλάβει, τότε είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω όλες εκείνες τις διαδικασίες ούτως ώστε να προχωρήσει το έργο», επισήμανε και πρόσθεσε: «Το έργο θα προχωρήσει, τελεία και παύλα. Δεν θα ξαναπαίξουμε ούτε με την πόλη, ούτε με τους πολίτες, ούτε με την οικονομία της χώρας».

Να αναφερθεί ότι προχθές η διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε έντονες ανησυχίες για την εξέλιξη του έργου του μετρό.

No comments yet.