Γ. Μαγκριώτης: 4 δισ. για τη Θεσσαλονίκη

May 18th, 2011
Αγγελιοφόρος, 17.05.2011
Στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα που παρουσιάζεται αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο έχουν δεσμευτεί περίπου 4 δισ. ευρώ για τις συγκοινωνιακές υποδομές της Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης μιλώντας χτες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για το μάστερ πλαν των οδικών έργων.

Οπως έλεγε αργότερα σε δημοσιογράφους, πρόκειται για κονδύλια που έχουν προταθεί από το υπουργείο Υποδομών και υπάρχει η σχετική συμφωνία από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, στα προβλεπόμενα κονδύλια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος περιλαμβάνονται οι χρηματοδοτήσεις για την ολοκλήρωση της κεντρικής γραμμής του μετρό και της γραμμής επέκτασής του προς την Καλαμαριά, συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ εξασφαλίζονται οι απαιτούμενοι πόροι για τις μελέτες των υπόλοιπων γραμμών του μετρό αλλά και για μια σειρά οδικών έργων που θα συνδέσουν την Κεντρική Μακεδονία με τη Θεσσαλονίκη και θα αναβαθμίσουν τις συγκοινωνιακές υποδομές προς τη Χαλκιδική.

Το μετρό

Ο κ. Μαγκριώτης επανέλαβε χτες ότι έως τα τέλη του 2015 θα έχουν ολοκληρωθεί η κεντρική γραμμή του μετρό από το Σιδηροδρομικό Σταθμό, καθώς και η επέκταση προς τη Μίκρα, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, ενώ στόχος του υπουργείου είναι η δημοπράτηση έως το 2013 της γραμμής επέκτασης προς τα δυτικά (πλατεία Δημοκρατίας – οδός Λαγκαδά – Ευκαρπία – νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»). Τόνισε, επίσης, ότι μέχρι το 2015 όλες οι πρωτεύουσες των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας θα συνδέονται με αυτοκινητόδρομους με τη Θεσσαλονίκη και διευκρίνισε κατόπιν ερώτησης από το ακροατήριο ότι δε θα υπάρχουν διόδια. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών δημοπρατείται η κατασκευή του κόμβου Κ16 στο ύψος της λαχαναγοράς προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, ενώ επιδιώκεται να δημοπρατηθεί ώς το τέλος του χρόνου και το πρώτο τμήμα της εξωτερικής περιφερειακής οδού από το γηροκομείο «Αγιος Παντελεήμων» και την Ευκαρπία έως τα Πεύκα.

Tags:
No comments yet.