ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ/TKM ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Apr 3rd, 2013

Δελτίο Τύπου, 03.04.2013

Σήμερα, το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κατέθεσε τη δική του πρόταση για την ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο σταθμό «Βενιζέλου» του Μετρό Θεσσαλονίκης.

 Αναρωτιέμαι αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης την αποδεχθεί και σταματήσει να στηρίζει την άποψη ότι τα ευρήματα δεν πρέπει να αποσπασθούν και πρέπει όλα να εκτεθούν ακριβώς στη θέση που αποκαλύφθηκαν.

 Από την πρώτη στιγμή που το θέμα ετέθη, πιστεύαμε ότι μια λύση που θα είχε ως προϋπόθεση την ολική απόσπαση και μερική επανατοποθέτηση, θα μπορούσε να είναι τεχνικά βιώσιμη. Στις επόμενες μέρες, θα εξεταστεί το επιπλέον κόστος και η επιβάρυνση στο χρόνο παράδοσης του έργου, από την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης.

 Αναμένουμε, βέβαια και τη σχετική πρόταση της ομάδας εργασίας του Α.Π.Θ. για την οποία επίσης θα τοποθετηθούμε.

 Εν πάση, όμως, περιπτώσει είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε πιστά τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, του οποίου η προηγούμενη απόφαση, είχε επίσης ως προϋπόθεση την απόσπαση των ευρημάτων.

 
 

No comments yet.