ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΧΑΛΚΙΔΗ

Sep 7th, 2010
ΑΝΑ, 07.09.2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

    Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, με αφορμή την ομιλία του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Ρέππα για το «Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών Μεταφορών Θεσσαλονίκης» στο ΤΕΕ/ΤΚΜ Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  
    « Χαιρόμαστε που, μετά από ένα χρόνο, προφανώς ενόψει της Δ.Ε.Θ., η Κυβέρνηση μας ανακοινώνει ένα νέο Στρατηγικό Σχέδιο Υποδομών και Μεταφορών για τη Θεσσαλονίκη, σαν να μην ήταν αρκετά αυτά που έχει ήδη εκπονήσει (Στρατηγικό Σχέδιο 2000). Ξεκινά με τον τρόπο αυτό τη δημιουργία νέων οργανωτικών δομών, που σημαίνει εκπόνηση νέων μελετών και τελικά συνεπάγεται νέο προγραμματισμό, συντονισμό και διαχείριση για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων.

    Αδυνατούμε να καταλάβουμε πως αυτή η κυβέρνηση αφήνει τον χρόνο να περνά, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να κατασκευάσει τα έργα τα οποία η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας άφησε σε εξέλιξη.

    Με λύπη διαπιστώσαμε ότι ο Υπουργός κ. Ρέππας, στην ομιλία του, δεν έκανε καμία αναφορά για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την ανάγκη κατασκευής νέου επιβατικού σταθμού στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

    Νεφελώδης, επίσης, εξακολουθεί να παραμένει η υλοποίηση της εξωτερικής περιφερειακής της Θεσσαλονίκης, η οποία περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό που άφησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το έργο αυτό είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη της πόλης και δίνει λύση στον κυκλοφοριακό λαβύρινθο του πολεοδομικού συγκροτήματος.

    Δεν έγινε, επίσης, καμία νύξη για τη μετεγκατάσταση της Δ.Ε.Θ., καθώς και για την κατασκευή σταθμών στάθμευσης στην πόλη από το τέως Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.

    Σε ό,τι αφορά το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί καταρχήν θετική την επανέναρξη των εργασιών. Έχει, όμως, ζητήσει έγκαιρα (από 5 Αυγούστου) από τον Υπουργό κ. Ρέππα την άμεση δημοσιοποίηση της σχετικής συμφωνίας. Έκτοτε δεν έχουμε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από τον κύριο Υπουργό.

    Γιατί άραγε;

    Υπάρχει κάτι που δεν θα έπρεπε να μάθει ο Ελληνικός Λαός;

    Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ λειτουργεί όπως λειτουργούσε πάντα: Εν κρυπτώ. Πίσω από καλά κλειδωμένες πόρτες, μέσα σε σφραγισμένα κομματικά γραφεία, διαβουλεύεται το μέλλον του τόπου, χωρίς να συνυπολογίζει ούτε τη γνώμη των πολιτών, αλλά ούτε και τις παραινέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Προχωρά σε επιλεκτικές συμφωνίες με εργολάβους, ενώ με άλλους απλά λύει τις συμβάσεις, καταδικάζοντας έτσι την ανάπτυξη σε μακρόχρονο τέλμα.

    Τα ψέματα τελείωσαν, οι μάσκες έπεσαν. Έχουμε μια κυβέρνηση που διαβουλεύεται μόνο με τον εαυτό της. Πρόκειται για ένα λυπηρό ‘’πολιτικό αυτισμό’’, τις συνέπειες του οποίου πληρώνει ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός ».

   

Tags:
No comments yet.