Δύο «δώρα» στο Γ. Μπουτάρη

Nov 23rd, 2010
imerisia.gr, 22.11.2010
Του Λεωνίδα Λιάμη
Μέτρα – ανάσα για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέσω της διερεύνησης των δυνατοτήτων δρομολόγησης θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας και λειτουργίας τραμ, σχεδιάζει άμεσα το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
«Την επόμενη εβδομάδα θα δρομολογηθούν δύο ανοιχτές διαδικασίες: μία ανοιχτή προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ιδιώτες, για τη δρομολόγηση θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας και μία για τη μελέτη της προοπτικής λειτουργίας τραμ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Μεταφορών, Σπύρος Βούγιας.
Με δηλώσεις του, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο κ. Βούγιας εξήγησε ότι στην περίπτωση της θαλάσσιας συγκοινωνίας, το σκεπτικό προβλέπει να λειτουργήσει μία γραμμή που θα ξεκινά από το δήμο Θερμαϊκού μέχρι και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονα ταχύπλοα σκάφη, ενώ για τη γραμμή τραμ, το πλάνο προβλέπει αφετηρία στο σταθμό μετεπιβίβασης του ΙΚΕΑ έως και το σιδηροδρομικό σταθμό, μέσω του άξονα Βασ. Ολγας-Τσιμισκή, όπως περιγράφεται άλλωστε και στο ενιαίο στρατηγικό σχέδιο μεταφορών για τη Θεσσαλονίκη.
Αρωγός
Ο κ. Βούγιας διαβεβαίωσε τον κ. Μπουτάρη για την πρόθεσή του να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της νέας διοίκησης του δήμου, ενώ από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για το τραμ και τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία. Οσον αφορά στις πρώτες δράσεις που θα αναλάβει η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι αυτές αφορούν στο θέμα της αποτελεσματικότερης αποκομιδής σκουπιδιών, καθώς και στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, παράλληλα με κάποιες «μικρορυθμίσεις», που μπορούν να ανακουφίσουν σε κάποιο βαθμό το κυκλοφοριακό.
«Κυριότερο, από όλα όσα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι η αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών. Εγώ λέω ότι ο δήμαρχος είναι για να ανοίγει πόρτες και το δρόμο να τον περπατάνε και να τον ανοίγουν μετά οι πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Tags:
No comments yet.