Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στο μετρό

Feb 26th, 2013

Voria.gr, 26.02.2013

Οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές ανασκαφές του Μετρό Θεσσαλονίκης, λόγω των επικείμενων απολύσεων περίπου 400 ατόμων.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση και απογοήτευση από την στάση του αναδόχου και τον βίαιο τρόπο με τον οποίο προχωρούν οι απολύσεις, καταλογίζοντας στην εταιρεία αγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που στήριξαν το έργο.

Παράλληλα, ζητούν γραπτή δέσμευση τόσο από τον ανάδοχο, όσο και από την Αττικό Μετρό, για επαναπρόσληψη του ίδιου αριθμού εργαζομένων, αλλά και για τους όρους αμοιβής και εργασίας, που να αντιστοιχούν στο είδος της εργασίας. «Αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, που μπορούν να φτάσουν μέχρι και σε μπλόκο στα εργοτάξια, όταν ξεκινήσουν οι εργασίες», τονίζει στη Voria.gr ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο μετρό, Δημήτρης Παππάς.

Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν ότι αυτοί οι 400 εργαζόμενοι θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας επειδή στο επόμενο διάστημα θα ανοίξουν νέα μέτωπα, στο χώρο του αμαξοστασίου της Πυλαίας ( απομάκρυνση του ΣΜΑ του δήμου Θεσσαλονίκης), αλλά και στο νότιο τμήμα του σταθμού «Αγία Σοφία».

 

No comments yet.