Εισαγγελικό χαστούκι για το Παπάφειο

May 28th, 2010
Μακεδονία, 28.05.2010
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Την άμεση έναρξη των εργασιών του μετρό στο εργοτάξιο του Παπάφειου επέτρεψε χθες ο αντιεισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απορρίπτοντας αίτηση της διοίκησης του ιδρύματος και των αποφοίτων για προσωρινή διακοπή του έργου.
Η απόφαση απογοήτευσε τα μέλη της διοίκηση και τους απόφοιτους του Παπάφειου που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χθες το πρωί στην είσοδο του ιδρύματος για να εμποδίσουν τα συνεργεία του μετρό να αρχίσουν τις εργασίες.
Οι διαμαρτυρόμενοι κρέμασαν πανό στην περίφραξη, στα οποία κατέγραφαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία σταθμού του μετρό. Για αρκετή ώρα η κατάσταση ήταν έκρυθμη αλλά τελικά επικράτησε η λογική και αποτράπηκαν επεισόδια, καθώς και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να περιμένουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.
Η διοίκηση του Παπάφειου, επικαλούμενη κυριότητα του χώρου από κληροδότημα, έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα στο πρωτοδικείο ζητώντας την απομάκρυνση των συνεργείων και παράλληλα διεκδικούσε την διακοπή κάθε εργασίας μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα στις 7 Ιουνίου.
Από την πλευρά της η επιβλέπουσα του έργου, Αττικό Μετρό Α.Ε., επικαλέστηκε το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του χώρου που έχει υπογράψει με την 4η ΔΥΠΕ ως εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, που έχει την εποπτεία του ιδρύματος.
Ο αντιεισαγγελέας τελικά έκρινε πως δεν υπάρχει λόγος διακοπής του έργου μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα.  Έτσι σήμερα οι πρόδρομες εργασίες για τον σταθμό του μετρό στο Παπάφειο θα αρχίσουν κανονικά, ενώ οι απόφοιτοι αποφάσισαν να μην προβούν σε καμία αντίδραση μέχρι τις 7 Ιουνίου, που θα γίνει η δίκη.

Έρευνα για ατύχημα
Αυτοψία στο εργοτάξιο του μετρό στην οδό Βενιζέλου πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μετά τον σοβαρό τραυματισμό 37χρονου εργάτη. Ο 37χρονος χτυπήθηκε προχθές το απόγευμα, από σιδερένια βάση διατρητικού μηχανήματος, η οποία αποκολλήθηκε και έπεσε από ύψος πέντε μέτρων στο έδαφος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Tags:
No comments yet.