Ενδεχόμενο χρηματοδότησης έργων στη Θεσσαλονίκη από ΕΤΕπ

Jun 11th, 2009
Καθημερινή, 11.06.09

Χείρα βοηθείας για τη χρηματοδότηση μέχρι και του 50% των επιλέξιμων έργων της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, της επέκτασης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ζώνης Καινοτομίας, ενδέχεται να τείνει στο επόμενο διάστημα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Πάντως, ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί μέχρι στιγμής: όλα παραμένουν υπό συζήτηση, καθώς πρέπει πρώτα να κατατεθούν οι φάκελοι των τριών έργων -στα οποία η Θεσσαλονίκη «ποντάρει» πολλά- ώστε να αξιολογηθούν μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας και να διερευνηθεί η δυνατότητα συγχρηματοδότησής τους.

Τα παραπάνω αποκάλυψε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Πλούταρχος Σακελλάρης, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην πόλη με τη συγκεκριμένη ιδιότητα.

Δεν αποκλείει αύξηση χρηματοδοτήσεων προς Μετρό- ΟΛΘ

Παράλληλα, η ΕΤΕπ δεν αποκλείεται να αυξήσει τις ήδη εγκριθείσες χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης (έχουν ήδη εκταμιευτεί 400 εκατ. ευρώ) και την επέκταση της 6ης προβλήτας του Οργανισμού Λιμένος-ΟΛΘ (υπάρχει δάνειο 50 εκατ. από ευρύτερο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο με το ΥΕΝ). Μάλιστα, μέσα στον Ιούνιο, στελέχη του ΟΛΘ αναμένεται να συναντηθούν με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΤΕπ στην Αθήνα, οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις εντός του μηνός.

Σε σχέση άλλωστε, με το έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας Θεσσαλονίκης -για το οποίο η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει 150 εκατ. ευρώ- ο κ.Σακελλάρης σημείωσε ότι το τί μέλλει γενέσθαι «είναι ζήτημα του υπουργείου και εφόσον βρεθεί λύση, εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε».

………………………………………..
Tags:
No comments yet.