Ενημέρωση για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης

Mar 7th, 2014

Mega-TV, 07.03.2014

Ανακούφιση σε χιλιάδες κατοίκους και εργαζόμενους, που χρησιμοποιούν καθημερινά για τη μετακίνησή τους τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και τα αστικά λεωφορεία, θα αποτελέσει η επέκταση της βασικής γραμμής του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, έχουν ήδη εκπονηθεί οι μελέτες για την κατασκευή της γραμμής προς τη Σταυρούπολη και σύμφωνα με την Αττικό μετρό, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου έναν χρόνο.

"Είμαστε σε ένα πολύ καλό στάδιο ωρίμανσης που σημαίνει ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες της Σταυρούπολης άρα με την προϋπόθεση ότι υπήρχε χρηματοδότηση και αυτό είναι το ζητούμενο η δημοπράτηση θα μπορούσε να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες", ανέφερε σχετικά ο Πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Χρήστος Τσίτουρας.

Η επέκταση προς τη Σταυρούπολη, προβλέπει την κατασκευή σήραγγας μήκους 5,3 χιλιομέτρων με 5 ενδιάμεσους σταθμούς και υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί 80.000 επιβάτες ημερησίως. Η επέκταση προς τον Εύοσμο προβλέπει την κατασκευή σήραγγας μήκους 4,4 χιλιομέτρων με 4 ενδιάμεσους σταθμούς.

"Η Αττικό μετρό έχει προχωρήσει στην εκπόνηση των μελετών είμαστε σε πολύ καλό σημείο, αφού ολοκληρώνονται για τη Σταυρούπολη οι γεωλογικές μελέτες και οι γεωτεχνικές υπάρχει σχεδιασμός των σταθμών", σημείωσε ο Γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Η επέκταση του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη συζητήθηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Αττικό μετρό ΑΕ προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά τους δημάρχους και τους τοπικούς φορείς για την πορεία των μελετών.

"Θα εξυπηρετήσει όλους τους κατοίκους όχι μόνο του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και όλους του νομού", σημείωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης.

Δείτε το βίντεο του ρεπορτάζ.

No comments yet.