Εργαζόμενοι ΜΕΤΡΟ: Αν γίνουν απολύσεις, δε θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το έργο

Feb 16th, 2013

Thestival.gr, 15.02.2013

Για παιχνίδια και σκοπιμότητες κατηγορεί την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ο σύλλογος εργαζομένων…

στο έργο. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα οι εκπρόσωποί του κατήγγειλαν ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας προσπαθούν να παρουσιάσουν τεχνητώς κενό εργασιών στο αρχαιολογικό κομμάτι, ώστε να απολύσουν 450 εργαζομένους και να επαναπροσλάβουν στη συνέχεια ορισμένους από αυτούς με ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές.

«Θέλουνε να εμφανίσουν ότι υπάρχει κενό εργασιών στην αρχαιολογία, ενώ δεν έχουν προχωρήσει οι εργασίες ούτε στο δεύτερο κομμάτι της Αγίας Σοφίας, ούτε στο Παπάφειο, ούτε στο σταθμό Πατρικίου, ούτε στη Βούλγαρη, ούτε στην Πυλαία. Εάν αρχίσουν οι εργασίες εκεί, θα υπάρξει αντικείμενο για τους εργαζόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του σωματείου εργαζόμενων Χρήστος Καλαϊτζίδης.

«Ζητούμε να παραμείνουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι και να αμείβονται με τα μισά χρήματα μέχρι να αρχίσουν και πάλι οι εργασίες και να εργάζονται με το παλιό καθεστώς», ανέφερε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο μετρό, Χάρης Κυπριανίδης. Προειδοποίησε δε ότι εάν τελικά η εταιρεία προχωρήσει τις απολύσεις, οι εργαζόμενοι δεν θα επιστρέψουν να συνεχιστεί το έργο.

«Το έργο δε θα συνεχιστεί σε περίπτωση απολύσεων. Ας φέρουν εισαγγελείς, ας μας επιτάξουν, ας μας κλείσουν μέσα. Η ζωή και η επιβίωσή μας κρέμεται από μια κλωστή. 400 άνθρωποι θα βρίσκονται στα εργοτάξια και δεν θα επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί καμία εργασία. Θα παρανομήσουμε, όπως παρανομούν όλοι», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο αρχαιολογικό κομμάτι του Μετρό Δημήτρης Παππάς, σημείωσε ότι ένα ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες σε όλους τους σταθμούς όπου υπάρχει ανάγκη, θα μιλήσουμε για προσλήψεις και όχι για απολύσεις. «Θα αναζητούσαμε ποινικές φωνές για έλλειψη αντικειμένου προς πάσα κατεύθυνση», σημείωσε. «Σκοπίμως, φτάσαμε σε αυτό το σημείο, ώστε να μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στο αρχαιολογικό κομμάτι του έργου».

 

No comments yet.