ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Nov 6th, 2007
Μακεδονία, 06.11.07

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
Σε δέκα ημέρες, με καθυστέρηση ενάμιση μήνα, αναμένεται να έρθει διασπασμένος στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος μετροπόντικας, που θα χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη σήραγγας του μετρό. Στο εργοτάξιο του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου θα είναι η αφετηρία του μέσου, έχει ολοκληρωθεί το φρεάτιο υποδοχής, εντός του οποίου θα συναρμολογηθούν τα κομμάτια του μετροπόντικα (ΤΒΜ). Δύο μήνες αργότερα, στα μέσα Ιανουαρίου, θα φτάσει και ο δεύτερος μετροπόντικας και τα δύο ΤΒΜ με τις ονομασίες “Κάσσανδρος” και “Θεσσαλονίκη” θα ξεκινήσουν το υπόγειο ταξίδι τους την άνοιξη του 2008.
“Τα ΤΒΜ πρέπει να συναρμολογηθούν υπογείως, να γίνουν οι δοκιμές, να περάσουν οι δοκιμές με επιτυχία και στη συνέχεια να αρχίσει η διάνοιξη. Υπολογίζουμε την ερχόμενη άνοιξη να αρχίσουμε”, δήλωσε στη “Μ” ο Χάρης Τσιματζής, εκπρόσωπος της “Αττικό Μετρό Α.Ε.”.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΩΡΙΔΩΝ
Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στα πρώτα έξι εργοτάξια του έργου, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνονται σταδιακά λωρίδες κυκλοφορίας της Μοναστηρίου και της Εγνατίας.
Στο σταθμό Δημοκρατίας, στο Βαρδάρι, από σήμερα το βράδυ και για δέκα ημέρες θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου να γίνουν εργασίες παράκαμψης δικτύων οργανισμών κοινής ωφέλειας. Ειδικότερα θα μειωθούν σε δύο οι λωρίδες κυκλοφορίας στη Μοναστηρίου, στο ρεύμα πορείας προς τα ανατολικά, από τη συμβολή της με την οδό Ταντάλου. Επίσης θα μειωθούν σε δύο οι λωρίδες κυκλοφορίας της Μοναστηρίου, του ρεύματος πορείας προς τα δυτικά, από τη συμβολή της με την οδό Λαγκαδά μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ταντάλου.
Στο εργοτάξιο της Βενιζέλου κατασκευάζονται οι διαφραγματικοί τοίχοι στην οδό Εγνατία, από την πλευρά του δημαρχείου. Στην πλατεία Μακεδονομάχων, στο σταθμό Αγίας Σοφίας, εκτελούνται εργασίες στη βόρεια και στη νότια πλευρά και είναι κατειλημμένο ένα τμήμα της οδού Εγνατίας. Στον επόμενο σταθμό Συντριβανίου, έξω από το Άσυλο του Παιδιού, έχουν στηθεί οι εργοταξιακοί χώροι, ενώ στο σταθμό Πανεπιστημίου, στην πλευρά της βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και του Πολυτεχνείου, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες.

Τα χαρακτηριστικά του μετρό
Το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει στην πρώτη φάση του 9,6 συν 5 χιλιόμετρα και 13 συν 5 σταθμούς. Τα 9,6 χλμ. και οι 13 σταθμοί αφορούν τη διαδρομή Σιδηροδρομικός Σταθμός-Νέα Ελβετία και τα υπόλοιπα 5 χλμ. και οι 5 σταθμοί τη διαδρομή από το σταθμό Πατρικίου μέχρι την Καλαμαριά.

Tags:
No comments yet.