«Θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα»

May 17th, 2013

In.gr, 16.05.2013

Τον Ιούνιο αναμένεται να ξαναρχίσουν τα έργα στο μετρό Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2017   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )

 

Έπειτα από τη διευθέτηση μιας σειράς προβλημάτων, το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης «θα ξαναπάρει μπρος» τον Ιούνιο, δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος,

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή απόκλιση από το τελευταίο χρονοδιάγραμμα, που ανακοινώθηκε για το έργο, το οποίο προβλέπει την ολοκλήρωσή του στο τέλος του 2016 ή τις αρχές 2017.

Όπως ανέφερε ο κ.Σιμόπουλος, πρόοδος έχει σημειωθεί σε τρεις επιμέρους τομείς: το πρόβλημα ρευστότητας του αναδόχου λύθηκε, το σύνολο των σταθμών παραδόθηκε στην κοινοπραξία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ η διάταξη που επιτρέπει σε εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως η Αττικό Μετρό, να προσφεύγουν στη διαιτησία έχει κατατεθεί στη Βουλή, με την προοπτική να ψηφιστεί σύντομα.

Η διάταξη αυτή είναι σημαντική, ανέφερε ο κ. Σιμόπουλος, καθώς διαμορφώνει τις προϋποθέσεις προκειμένου να λυθούν οι διαφορές μεταξύ της Αττικό Μετρό και του αναδόχου, ο οποίος πλέον «μπορεί να είναι βέβαιος ότι για τα όποια ζητήματα εγείρει θα αποφανθεί ανεξάρτητη αρχή». Η σύμβαση του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν προβλέπει την προσφυγή στη διαιτησία για την εξέταση οικονομικών απαιτήσεων/ αποζημιώσεων παρελθόντων ετών του αναδόχου του έργου, και άρα έπρεπε να δημιουργηθεί η νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέψει τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Υπερατλαντικές πτήσεις στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης από το 2015-2016

Ο γραμματέας Δημοσίων Έργων αναφέρθηκε επίσης στην αναβάθμιση του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ώστε να εξυπηρετεί και υπερατλαντικές πτήσεις.

«Ανταποκρινόμενοι αφενός στον μεγάλο αριθμό επισκεπτών και αφετέρου στην ανάγκη για σύγχρονες υποδομές, πραγματοποιούμε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" μια μεγάλη επένδυση, η οποία θα επιτρέψει το 2015-2016 να δέχεται υπερατλαντικές πτήσεις» είπε.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του 1ου Ελληνορωσικού Φόρουμ «Ερμής», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνορωσικού Κέντρου Ερμής, με συνδιοργανωτές πέντε ρωσικά και 24 ελληνικά επιμελητήρια και φορείς.

No comments yet.