Θεσσαλονίκη: Κλειστή η Δελφών από τον Αύγουστο και για οκτώ μήνες λόγω των εργασιών μετρό

Sep 11th, 2011

Αγγελιοφόρος, 13.07.2011

 

Κλειστή θα παραμείνει από τον Αύγουστο και για δέκα μήνες η οδός Δελφών, από το ύψος της Μπότσαρη, μέχρι και τη Συνδίκα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στο σταθμό του μετρό στην Ανάληψη. Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο υπεύθυνος του έργου στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Κωνσταντινίδης, η εταιρία αναμορφώνει τις μελέτες ώστε να αποδεσμευτεί ο σταθμός του Παπάφειου και να προχωρήσει το έργο.

Είμαστε στο 2011 και μόλις το 36% της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη.  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ξεπεράστηκαν επιτέλους τα κωλύματα που είχαν προκύψει στις εργασίες του Μετρό λόγω των αρχαιολογικών παρεμβάσεων, και έτσι ξεκινούν και πάλι οι τεχνικές εργασίες στο εργοτάξιο του μετρό στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι τα εργοτάξια του μετρό στην Αγίας Σοφίας, τη Βενιζέλου, την πλατεία Δημοκρατίας και στο Συντριβάνι παραμένουν δεσμευμένα λόγω αρχαιολογικών δραστηριοτήτων. Ο διευθυντής έργων υπενθύμισε ότι τον Αύγουστο αναμένεται να κλείσει η οδός Δελφών, προκειμένου να διεξαχθούν για δέκα περίπου μήνες εργασίες στο σταθμό Ανάληψης, οι οποίες ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

Tags:
No comments yet.