Θεσσαλονίκη: Ξαναπιάνουν δουλειά oι μετροπόντικες

May 11th, 2010
Ναυτεμπορική, 10.05.2010
Αρχές Ιουνίου βάζουν και πάλι μπροστά τις μηχανές τους οι μετροπόντικες του μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς προς επίλυση οδεύουν προβλήματα, που το τελευταίο διάστημα είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίησή τους.

Τη διαβεβαίωση ότι «κλείνουν και τα τελευταία ζητήματα» έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Διεύθυνσης Μετρό Θεσσαλονίκης και είχε συνάντηση εργασίας με τον νέο πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ Χρήστο Τσίτουρα και τη νέα Διοίκηση.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί η βασική γραμμή στις αρχές του 2014, ενώ προανήγγειλε θετικές εξελίξεις στο θέμα της απαλλοτρίωσης του χώρου που απαιτείται για την κατασκευή του σταθμού στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο, υπογραμμίζοντας ότι «ο σταθμός θα κατασκευαστεί».

Σε σχέση με τις επεκτάσεις του μετρό ο κ. Μαγκριώτης εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί η δημοπράτηση της επέκτασης του μετρό στην Καλαμαριά, ενώ γνωστοποίησε ότι θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για την επέκταση των γραμμών προς τα Δυτικά, «πρώτα παράλληλα στην οδό Λαγκαδά προς την Ευκαρπία και τα Νοσοκομεία στη Βορειοδυτική Θεσσαλονίκη», με στόχο η γραμμή να δημοπρατηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.

«Δώσαμε εντολή να σχεδιαστεί και μία νέα γραμμή, η οποία θα συνεχίζει από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό, την Ξηροκρήνη, τους Αμπελόκηπους, τη Μενεμένη, τον Εύοσμο, το Κορδελιό και θα καταλήγει σε συνδυασμό με τον Προαστιακό στη βιομηχανική περιοχή και στα ΤΕΙ της Σίνδου», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι έχει διασφαλιστεί τόσο για τη βασική γραμμή, όσο και για την επέκταση προς την Καλαμαριά, ενώ σχετικά με την απεργία των εργαζομένων και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, σημείωσε ότι τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν λύθηκαν.

Tags:
No comments yet.