Θεσσαλονίκη: Πάρκινγκ στη Δελφών

Feb 22nd, 2011
Αγγελιοφόρος, 22.02.2011
Της Ντόνιας Κανιτσάκη
Η δημιουργία ενός νέου χώρου στάθμευσης μπαίνει στα σχέδια του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της «Αττικό Μετρό ΑΕ», έπειτα από πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την κατασκευή πάρκινγκ στα γήπεδα του Γαλαξία, που βρίσκονται επί της οδού Δελφών, μεταξύ της Πέτρου Συνδίκα και της 25ης Μαρτίου.

«Εξετάζουμε σοβαρά την πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκης και, μέσω της ”Αττικό Μετρό ΑΕ” ψάχνουμε τρόπο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πάρκινγκ στην περιοχή», δηλώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών, Γιάννης Οικονομίδης. «Μελετάμε το σχετικό ενδεχόμενο. Αν και βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, η περιοχή ενδείκνυται για την κατασκευή πάρκινγκ», υπογραμμίζει ο διευθυντής έργου μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κωνσταντινίδης. Αυτό που εξετάζεται είναι η κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, ώστε, κατά το πρότυπο της ΧΑΝΘ, τα γήπεδα να διατηρηθούν.

Εξάλλου, στις προθέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης, είναι η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στο τέλος της αριστερής πλευράς της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ακριβώς πριν αρχίσει η οδός Γεωργίου Παπανδρέου (πρώην Ανθέων), όπου σήμερα υπάρχει μια παιδική χαρά. Σε εκείνη την περιοχή χαρακτηρισμένο χώρο για πάρκινγκ αποτελούσε το πάρκο που βρίσκεται κάτω από το τρίγωνο που σχηματίζουν οι οδοί Μεγάλου Αλεξάνδρου, Γεωργίου Παπανδρέου και Μαρίας Κάλλας. «Χωροθετήσαμε πάρκινγκ απέναντι από το σημείο εκείνο, και ζητήσαμε από το υπουργείο να το εντάξει στον προγραμματισμό του», υπογραμμίζει ο κ. Κουράκης.

Στο δήμο

Στο μεταξύ, τα χέρια του δήμου Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι θα λυθούν σύντομα όσον αφορά την κατασκευή πάρκινγκ, καθώς μέχρι σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο δεν του επιτρέπει να προχωρήσει στην κατασκευή χώρων στάθμευσης. Σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έθεσε το σχετικό ζήτημα και ενημερώθηκε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται τροποποίηση των υφιστάμενων διατάξεων, ώστε ο δήμος Θεσσαλονίκης να μπορεί να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία κατασκευής πάρκινγκ.

«Ζητήσαμε να ισχύει στη Θεσσαλονίκη ό,τι ισχύει και στους υπόλοιπους δήμους ανά την επικράτεια, οι οποίοι μπορούν να κατασκευάζουν υπόγεια πάρκινγκ σε κοινωφελείς χώρους. Πρακτικά, θα μας δοθεί η δυνατότητα να προχωράμε σε διαγωνισμούς και δημοπρατήσεις. Το θέμα ”πάρκινγκ” αποτελεί για μας προτεραιότητα, το οποίο θέλουμε να προχωρήσει σε βάθος τριετίας, όχι μόνο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά σε όλο το δήμο», καταλήγει ο κ. Κουράκης.

Tags:
  1. Anonymous
    Feb 25th, 2011 at 10:45
    Reply | Quote | #1

    ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ EREPUBLIK ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΧΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ "ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ" ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ!!!

    ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

    http://www.erepublik.com/en/referrer/kasios

    Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΕΙΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ!