Θεσσαλονίκη: Τα δύο πρώτα πάρκινγκ που φέρνει το μετρό

May 10th, 2011
Αγγελιοφόρος, 10.05.2011
Δυο είναι τα πρώτα πάρκινγκ που θα μελετηθούν για το μετρό Θεσσαλονίκης και μάλιστα με τη μέθοδο με την οποία δημιουργήθηκαν και στην Αθήνα. Το πρώτο στη συμβολή των οδών Αγ. Δημητρίου και Γ’ Σεπτεμβρίου και το δεύτερο στην περιοχή Συντριβανίου. Επίσης, ο δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να παραχωρήσει δημοτικές εκτάσεις για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης.

Για τα πάρκινγκ συστήθηκε ομάδα εργασίας (μετρό, ΑΠΘ, δήμος) που θα μελετήσει τους προτεινόμενους χώρους, τόσο ως προς τη βιωσιμότητά τους, όσο και ως προς τις επιπτώσεις. Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε μάλιστα να χρηματοδοτήσει άμεσα τα έργα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων πέριξ των σταθμών του μετρό, εφόσον η «Αττικό Μετρό ΑΕ» εκπονήσει τις μελέτες.

Σε συσκέψεις υπό τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, αποφασίστηκε η λήψη μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί και πλήττονται από τα έργα του μετρό. Τα μέτρα προτίθενται να λάβουν οι οικονομικοί υπουργοί και οι εμπλεκόμενες ΔΕΚΟ. Τα μέτρα αυτά δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη, κάτι που θα έχει γίνει έως το τέλος του μήνα.

Tags:
No comments yet.