Καλαμαριά: Προβληματίζουν οι απαλλοτριώσεις για το μετρό

Nov 16th, 2011

Voria.gr, 14.11.2011

Προβλητισμός επικρατεί στον Δήμο Καλαμαριάς για το κόστος των απαλλοτριώσεων στην επέκταση της οδού Πόντου, όπως φάνηκε από τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά την έκτακτη συνεδρίου του δημοτικού συμβουλίου, που έγινε εχθές Κυριακή μεσημέρι και είχε σαν θέμα την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης ανατολικά.

Ο προβληματισμός που υπάρχει είναι εύλογος, γιατί η Πόντου, κάτω από την οποία θα περάσει η γραμμή του Μετρό, από την οδό Καυκάσου και πέρα, στενεύει και από την διασταύρωση με την οδό Αγ. Νικολάου και μετά, δεν έχει διανοίγει. Όλο αυτό το τμήμα δε, μέχρι τη Μίκρα, εκεί που θα κατασκευαστεί ο 5ος και τελευταίος σταθμός της συγκεκριμένης επέκτασης, είναι μήκους 2,5 χλμ., οπότε εύκολα συμπεραίνεται ότι το κόστος της απαλλοτρίωσης θα είναι πολύ σεβαστό για τον Δήμο.

Πέρα από αυτό, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, το κόστος ανεβαίνει ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι η επέκταση της Πόντου προβλέπεται να έχει μεγαλύτερο πλάτος από ότι το κατασκευασμένο τμήμα, αφού σχεδιάζεται στα 40 μέτρα, από τα 22 του υφιστάμενου. Για την ιστορία του πράγματος σημειώνουμε ότι η Πόντου, είχε χαρακτηριστεί δημοτική οδός και όχι δημόσια με αποτέλεσμα οι απαλλοτριώσεις να βαρύνουν οικονομικά το Δήμο, ο οποίος στο παρελθόν, επειδή δεν διέθετε τους πόρους για να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες, είχε επανειλημμένα φθάσει στα δικαστήρια για το θέμα.
 

No comments yet.