Καρκινοβατούν τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη

Jul 6th, 2010

Καθημερινή, 06.07.2010

Σε μια πρόταση που έχει διατυπωθεί από καθηγητή του ΑΠΘ τη δεκαετία του ’60 «επέστρεψε» χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημ. Ρέππας παρουσιάζοντας νέο στρατηγικό σχέδιο για τα έργα υποδομής στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για τη ζεύξη του Θερμαϊκού Κόλπου, έργο με κατασκευαστικό ορίζοντα δεκαετίας, το οποίο όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρέππας διερευνά πλέον η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου. Μπορεί η Θεσσαλονίκη να μην αποκτήσει υποθαλάσσια αρτηρία, το μετρό της να έχει βαλτώσει απελπιστικά και να διαπιστώνονται καθυστερήσεις έως και δύο ετών, η επέκταση του νέου διαδρόμου προσαπογειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» να καρκινοβατεί, αλλά η πόλη έχει πλέον μια… νέα προοπτική τη ζεύξη του Θερμαϊκού Κόλπου, έναν αυτοκινητόδρομο που θα ενώσει στο μέλλον πάνω από τη θάλασσα το Καλοχώρι με το Αγγελοχώρι.

Για το μετρό, οι εργασίες του οποίου έχουν ουσιαστικά ανασταλεί (οι δύο μετροπόντικες δεν κινούνται πλέον, ενώ έχει κατασκευαστεί μόνο το 14,5% του οικονομικού αντικειμένου το έργου) ο κ. Δημήτρης Ρέππας παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, αλλά δεν αναφέρθηκε σε προτεινόμενες λύσεις.

Η ανάδοχος εταιρεία ζητάει σήμερα περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για αναγκαίες τροποποιήσεις που έγιναν έως τώρα στην κατασκευή, ποσό που δεν αναγνωρίζεται από το υπουργείο.

Tags:
No comments yet.