Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης

Dec 9th, 2013

Καθημερινή, 09.12.2013

Την ανάκληση των απολύσεων από το αρχαιολογικό τμήμα των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης ζητούν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι του μετρό, που πραγματοποιούν σήμερα εικοσιτετράωρη απεργία, με αφορμή την κοινοποίηση έξι απολύσεων την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την «εμμονή» της Αττικό Μετρό και τη «σπουδή» της κατασκευάστριας κοινοπραξίας για απολύσεις, ενώ «υπολείπονται ανασκαφικές εργασίες σε ποσοστό περίπου 30%» και ζητούν ανάκληση των απολύσεων, εξασφάλιση εργασιακών δικαιωμάτων και κονδυλίων για την ολοκλήρωση του αρχαιολογικού έργου.

Αύριο, οι εργαζόμενοι του μετρό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τη 1.30 μ.μ. ως τις 3.30 μ.μ., συγκέντρωση στο εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και πορεία με κατάληξη το γραφείο του γενικού γραμματέα δημοσίων έργων (Κ. Ντηλ και Μητροπόλεως) και την Τετάρτη εικοσιτετράωρη απεργία.

«Οι παράλογες αποφάσεις της Αττικό Μετρό και οι απολύσεις που πραγματοποιεί σταδιακά αντί για προσλήψεις όπως επιβάλλεται για την κατασκευή του έργου, προκαλεί ερωτήματα σε όλους μας για την τύχη του μετρό της Θεσσαλονίκης» τονίζει σε ανακοίνωση του, το ΕΚΘ.

No comments yet.