Κλείδωσε η δημοπράτηση προς Καλαμαριά, την Δευτέρα ο ανάδοχος

Dec 21st, 2012

Ypodomes.com, 21.12.2012

Ένα καλό και ένα κακό νέο για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Στην τελική φάση πλέον ην δημοπράτηση της πρώτης μεγάλης επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης και στο παρά ένα οι απεργίες θα καθυστερήσουν την ανάδειξη του αναδόχου του έργου των 5χλμ επέκτασης προς την Καλαμαριά.

Για σήμερα παρά το γεγονός πως είναι προγραμματισμένη η κατάθεση των οικονομικών προσφορών αυτό ίσως να μην γίνει εφικτό καθώς έχουν οι εργαζόμενοι στην Αττικό Μετρό έχουν προαναγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις με πιθανό αποτέλεσμα να έχουμε μετάθεση για την ερχόμενη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ
Το μεγάλο γεγονός στην δημοπράτηση της επέκτασης προς Καλαμαριά είναι πως δεν κατατέθηκε καμία ένσταση πρωτοφανές για διαγωνισμό έργου Μετρό. Η προηγούμενη Παρασκευή ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση ενστάσεων αλλά για καλή τύχη του έργου κανείς δεν παρουσιάστηκε.

Έτσι ορίστηκε η σημερινή ημερομηνία για την κατάθεση και το άνοιγμα των προσφορών και φυσικά την ανάδειξη του μειοδότη για αυτό το πολύ μεγάλο έργο για την πόλη της Θεσσαλονίκης.  Δυστυχώς όμως οι απεργιακές κινητοποιήσεις φαίνεται πως δεν θα αφήσουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα δώσει ανάπτυξη και απασχόληση ίσως στην πιο κρίσιμη φάση της οικονομικής κρίσης.

Ακόμα και σήμερα όμως να μην γίνει το άνοιγμα των προσφορών αυτό θα γίνει  την Δευτέρα και πλέον είμαστε ένα βήμα πριν την οριστικοποίηση του αναδόχου. Επόμενες κινήσεις είναι να πάει η σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να κυρωθεί από την Βουλή των Ελλήνων και να υπογραφεί. Συνολικά θα χρειαστούν 3-4 μήνες για τα παραπάνω και το τέλος της Άνοιξης να είναι ο πιθανότερος χρόνος έναρξης των εργασιών ακριβώς 7 χρόνια μετά τις πρώτες εργασίες για την βασική γραμμή του Μετρό.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 450εκ.ευρώ και χρόνο υλοποίησης τα 5 χρόνια. Με την κατάσταση που επικρατεί αυτή την εποχή στις εργασίες της βασικής γραμμής είναι πλέον πολύ πιθανό η επέκταση προς Καλαμαριά να λειτουργήσει σχεδόν ταυτόχρονα με την βασική γραμμή.
 

No comments yet.