Κυκλοφοριακές αλλαγές στην Ανάληψη λόγω μετρό

Dec 1st, 2009
Αγγελιοφόρος, 30.11.09

Διάρκειας περίπου έξι μηνών

Κυκλοφοριακές αλλαγές φέρνει η μεταφορά του εργοταξίου του μετρό στην οδό Δελφών, στο ύψος μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα. Οι έξι αλλαγές στην κυκλοφορία, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου έξι μήνες είναι οι εξής:

1. Το εργοτάξιο του μετρό στην οδό Δελφών- η οποία θα συνεχίσει να διαθέτει μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση- μετατοπίζεται δυτικά, στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Μάρκου Μπότσαρη μέχρι την οδό Αντωνίου Νάστου.

2. Η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Δροσίνη, μεταξύ των οδών Γυθείου και Δελφών διακόπτεται. Η πορεία των οχημάτων από την οδό Δελφών προς την Δροσίνη θα γίνεται μέσω της οδού Πέτρου Συνδίκα, ενώ η αντίστροφη πορεία θα γίνεται μέσω των οδών Γυθείου, Στ. Ψάλτου, Μ. Μπότσαρη και των γύρω δρόμων.

3. Η οδός Γυθείου μονοδρομείται, με κατεύθυνση προς την Στ. Ψάλτου, από το ύψος της οδού Δροσίνης μέχρι την Στ. Ψάλτου.

4. Αντιδρομείται το τμήμα της οδού Στ. Ψάλτου, από την συμβολή της με την οδό Αναλήψεως μέχρι την Μ. Μπότσαρη, με κατεύθυνση προς την Μ. Μπότσαρη.

5. Η οδός Χατζηλαζάρου μετατρέπεται σε αδιέξοδο, από το τμήμα της από την Στ. Ψάλτου μέχρι την Δελφών.

6. Επίσης σε αδιέξοδο μετατρέπεται η οδός Καντακουζηνού, στο τμήμα της από την οδό Δροσίνη μέχρι την Δελφών. Από και προς τις οδούς αυτές, η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Π. Συνδίκα.

Το μεγαλύτερο εργοτάξιο στην πορεία του μετρό

Τις επόμενες μέρες θα αναπτυχθεί γύρω από το πάρκο Μηνά Πατρικίου (μεγάλο πάρκο Κρήτης) ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια του μετρό σε όλη την πορεία του. Και αυτό καθώς εκτός από τον σταθμό Πατρικίου, θα κατασκευαστεί και η υποδομή για τη μελλοντική διακλάδωση του μετρό σε σταθερή τροχιά προς την Καλαμαριά, ώστε να μην διακοπεί η λειτουργία της βασικής γραμμής του μετρό όταν αρχίσει η κατασκευή της επέκτασης.

Ο σταθμός Πατρικίου θα ξεκινά από την συμβολή της οδού σόλωνος με τη Χαλκιδικής και θα επεκτείνεται μέχρι την 25ης Μαρτίου. Οι εργασίες για την διακλάδωση του μετρό προς την Καλαμριά θα εκτελούνται από το ύψος της 25ης Μαρτίου προς το πάρκο του Πατρικίου.

Συνάντηση για επίλυση προβλημάτων λόγω των έργων

Την Τετάρτη, μετά από εντολή του αρμόδιου υφυπουργιού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Μαγκριώτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και εκπροσώπων των καταστηματαρχών στις περιοχές όπου υπάρχουν προβλήματα από τα έργα του μετρό. Σκοπός της συνάντησης είναι να συμφωνηθούν οι αναγκαίες λύσεις που θα ανακουφίσουν τους καταστηματάρχες από τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα έργα. Στην συνάντηση πρόκειται να μετάσχουν εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό, της αναδόχου κοινοπραξίας, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των Εφορείων Αρχαιοτήτων και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Tags:
No comments yet.