Κυκλοφοριακές αλλαγές στο Βαρδάρι

May 8th, 2014

Μακεδονία, 07.05.2014

Στη βόρεια πλευρά της Μοναστηρίου από τη νότια όπου διεξαγόταν θα μετατοπιστεί από σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω των εργασιών στο εργοτάξιο του μετρό στο Βαρδάρι. Αλλαγές θα ισχύσουν και στην κίνηση των πεζών στην ευρύτερη περιοχή του σταθμού Δημοκρατίας και της διακλάδωσης προς Σταυρούπολη.
 

Το εργοτάξιο θα αναπτυχθεί στη νότια πλευρά της Μοναστηρίου, που θα κλείσει για τα Ι.Χ., προκειμένου να αφαιρεθεί η προσωρινή μεταλλική γέφυρα που είχε εγκατασταθεί και να κατασκευαστεί η μόνιμη πλάκα οροφής του σταθμού. Σημειώνεται ότι στο βόρειο τμήμα του σταθμού η πλάκα οροφής έχει κατασκευαστεί. Ο άξονας της Μοναστηρίου θα λειτουργεί βόρεια από το ύψος της συμβολής της με τη Λαγκαδά μέχρι το ύψος της συμβολής της με την οδό Ενωτικών και θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας. Επίσης διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ρεύματος πορείας προς τα δυτικά της Εγνατίας σε μήκος περίπου 60 μέτρων πριν από τη συμβολή της με τη Λαγκαδά, με διαπλάτυνση της κεντρικής νησίδας της οδού. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις δύο εναπομείνασες λωρίδες του ίδιου ρεύματος.
Στο σταθμό Δημοκρατίας η αρχαιολογική έρευνα έχει ολοκληρωθεί, με μόνη εξαίρεση τα σημεία όπου προβλέπεται να κατασκευαστούν οι προσβάσεις των επιβατών προς το σταθμό. Η ανασκαφή προβλέπεται να προχωρά παράλληλα με την κατασκευή του σταθμού, ο οποίος θα διαθέτει τρία υπόγεια επίπεδα, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί το πρώτο. Όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες, το εργοτάξιο θα μεταφερθεί στο μέσον της Μοναστηρίου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται και από τη βόρεια και από τη νότια πλευρά της οδού.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ
Εν τω μεταξύ ενισχύεται το προσωπικό που εργάζεται στο αρχαιολογικό τμήμα του μετρό, για να συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς η αρχαιολογική σκαπάνη στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, στη νότια πλευρά της Αγίας Σοφίας και στις εισόδους των σταθμών. Ήδη έχουν προσληφθεί επιπλέον 280 εργαζόμενοι και ο αριθμός τους αναμένεται να φτάσει τους 630, όπως προβλέφθηκε με τελευταία απόφαση του ΚΑΣ. Θα διατεθούν επίσης επιπλέον 42 εκατ. ευρώ για ανασκαφές.

No comments yet.