Κόντρα για το σταθμό του μετρό στο Παπάφειο

Mar 30th, 2011
Αγγελιοφόρος, 25.03.2011
Της Ευτυχίας Βατάλη
Στο ενδεχόμενο προσφυγής του στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του μετρό και κατά του Παπαφείου για τις καθυστερήσεις στο έργο αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, αν δε βρεθεί λύση μεταξύ των εμπλεκομένων…

Ο δήμαρχος μίλησε, άλλωστε, και στον ίδιο το μητροπολίτη Ανθιμο για το θέμα, κατά τη διάρκεια γεύματος που είχαν ένα μεσημέρι Κυριακής πριν από δύο με τρεις εβδομάδες. Οπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γ. Μπουτάρη με θέμα το μετρό και έγινε σε καλό κλίμα. «Φαίνεται ότι υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δύο ανδρών», τόνιζαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του δημάρχου.
«Είχαμε μια συζήτηση με το δεσπότη για την ιστορία της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το Παπάφειο. Μετά και την έγκρισή του, επικοινώνησα με την Αττικό Μετρό και πήρα πρωτοβουλία να συναντηθούμε κάποια στιγμή οι τρεις μας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Πρόσθεσε, πάντως, πως, αν δε βρεθεί λύση, «είμαι υποχρεωμένος σαν δήμαρχος Θεσσαλονίκης να κάνω προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ των θέσεων του μετρό, γιατί η καθυστέρηση θίγει τα συμφέροντα της πόλης».
Στις 2 Μαΐου
Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Μαΐου στο ΣτΕ κρίνεται η τύχη του σταθμού Παπάφη του μετρό. Τότε θα εξεταστούν η αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ο μητροπολίτης Ανθιμος με την ιδιότητα του προέδρου του δ.σ. του Παπαφείου εναντίον της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης περίπου 900 τ.μ. στον αύλειο χώρο του ιδρύματος, αλλά και η αίτηση ακύρωσης που στρέφεται κατά της κοπής δέντρων στην αυλή του Παπαφείου.
Η συνάντηση του δημάρχου με το μητροπολίτη έρχεται, πάντως, να επαληθεύσει την από κοινού… δέσμευσή τους, στα τέλη Δεκεμβρίου, ότι θα συναντιούνται συχνότερα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Tags:
No comments yet.