Κ.Γκιουλέκας: «Να συνυπάρξουν Μετρό και αρχαιολογικά ευρήματα»

Mar 5th, 2013

Makpress.blogspot.com, 05.03.2013

Να συνυπάρξουν Μετρό και αρχαιολογικά ευρήματα ήταν η θέση της δημοτικής παράταξης «Ομάδα δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη», όπως εκφράστηκε από τον επικεφαλής της Κώστα Γκιουλέκα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σήμερα, Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013, για
το επίμαχο θέμα της μεταφοράς ή όχι των αρχαιολογικών ευρημάτων από το σταθμό της Βενιζέλου.
Ο Κώστας Γκιουλέκας αναρωτήθηκε αν υπάρχει η δυνατότητα να συνυπάρξει το μεγαλύτερο μέρος των αρχαιολογικών ευρημάτων με τις εγκαταστάσεις του Μετρό και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της μεταφοράς ενός μέρους των ευρημάτων σε κάποιον άλλο χώρο.
Και ζήτησε να μάθει μήπως το κόστος της μεταφοράς και της επανεγκατάστασής τους σε άλλο χώρο είναι μεγαλύτερο από την μερική τροποποίηση του αρχικού σχεδιασμού του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό.
Ο Κώστας Γκιουλέκας κατέθεσε δύο συγκεκριμένες προτάσεις:
1. Να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή για το θέμα των αρχαιολογικών ευρημάτων του Μετρό από τον δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, τεχνικών, μηχανικών και αρχαιολόγων.
2. Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου με τους επικεφαλής των παρατάξεων να επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα για να συζητήσει τις θέσεις τους, ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση.
Τέλος, στον Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος προέβλεψε ότι θα είναι δήμαρχος Θεσσαλονίκης και την επόμενη τετραετία, ο Κώστας Γκιουλέκας συνέστησε λιγότερη αλαζονεία και περισσότερο σεβασμό στο λαό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, όπως είπε.

No comments yet.