Κ. Γκιουλέκας: Τί συμβαίνει με το μετρό;

Mar 14th, 2012

Thestival.gr, 13.03.2012

Καθυστερήσεις και ολιγωρία στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης κατήγγειλε, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και…
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.
“Πριν από μερικούς μήνες η διοίκηση Μπουτάρη είχε καλέσει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη διοίκηση της εταιρίας Αττικό Μετρό. Τότε, οι εκπρόσωποι ανακοίνωναν με πομπώδη τρόπο την επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά και προς άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, διαπιστώνουμε και διαβάζουμε σε δημοσιεύματα ότι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρίας ομολογούν ότι τα έργα του Μετρό όχι μόνο δεν προχωρούν, αλλά καρκινοβατούν. Μάλιστα, ο επικεφαλής της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, αναφέρει ότι δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις και δεν μπορούν να προχωρήσουν τα έργα μετά την οδό Πατρικίου, ώστε να κατασκευαστούν οι σταθμοί του Μετρό. Το αποτέλεσμα είναι οι μετροπόντικες να απαιτείται να λυθούν, να βγουν από τις σήραγγες και να μεταφερθούν στην περιοχή της Ν. Ελβετίας όπου θα πρέπει να ξανασυναρμολογηθούν για να αρχίσουν από εκεί νέα διάνοιξη των σηράγγων.  Τι σημαίνει αυτό; Νέα καθυστέρηση ετών» σημείωσε ο κ. Γκιουλέκας.
Μάλιστα, ο κ.Γκιουλέκας ζήτησε από τη διοίκηση της Αττικό Μετρό και τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο τι ακριβώς συμβαίνει και πόσο θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση των έργων.

No comments yet.