«Μειώσεις μισθών ‘κρύβουν’ οι απολύσεις των 450 εργαζομένων» στο μετρό

Feb 6th, 2013

Typosthes.gr, 06.02.2013

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΝΗ

Τι είπε στον «Τ.Θ.» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο μετρό

Με επίσημο έγγραφο… απόλυσης ενημέρωσε η ανάδοχος κοινοπραξία τους εργαζομένους στο μετρό Θεσσαλονίκης πως θα προβεί σε απολύσεις, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, περίπου 400-450 εργαζομένων, που απασχολούνται στις αρχαιολογικές ανασκαφές στους σταθμούς Βενιζέλου και Πλατείας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την κοινοπραξία, οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν έχουν αντικείμενο, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα ολοκληρωθούν οι αρχαιολογικές εργασίες στα παραπάνω εργοτάξια (για τη Βενιζέλου, έχει αποφασιστεί η μεταφορά των αρχαιοτήτων στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά), ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναπρόσληψής τους.

«Θέλουν να απολύσουν το 90% των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές του μετρό. Για εμάς αυτή η κίνηση δεν ευσταθεί καθώς υπάρχει πολύ δουλειά να γίνει από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους ακόμη», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης, Χάρης Κυπριανίδης στον «Τ.Θ.».

«Η Βενιζέλου για να ολοκληρωθεί αρχαιολογικά μπορεί να πάει μέχρι το τέλος του χρόνου. Κάτω από τον δρόμο υπάρχουν ακόμα 3-4 μέτρα αρχαιότητες. Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανίδης και εκτίμησε πως πίσω από αυτές τις απολύσεις κρύβονται… μειώσεις μισθών: «Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα. Θέλουν να διώξουν όλους τους εργαζόμενους τώρα και να τους κάνουν επαναπρόσληψη με νέες συμβάσεις των 500 ευρώ», είπε.

Οι εργαζόμενοι του μετρό Θεσσαλονίκης πρόκειται να συναντηθούν σήμερα στις 13:00 με εκπροσώπους της κοινοπραξίας.

No comments yet.