ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ… ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ

Jan 30th, 2010
Ελευθεροτυπία, 30.01.2010

Του Σάκη Αποστολάκη

Εφτασε ο Γιωρίκας

Ασθμαίνων έφτασε χθες ο «Γιωρίκας» στο εργοτάξιο του μετρό Θεσσαλονίκης, μπροστά στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χθες στις 10.15 το πρωί Ελληνες και Ιταλοί εργάτες υποδέχθηκαν το μετροπόντικα στο εργοτάξιο του Μετρό στο Αριστοτέλειο Χθες στις 10.15 το πρωί Ελληνες και Ιταλοί εργάτες υποδέχθηκαν το μετροπόντικα στο εργοτάξιο του Μετρό στο Αριστοτέλειο Επρόκειτο να κάνει την εμφάνισή του τα Χριστούγεννα, αλλά οι καθυστερήσεις από τη μία και οι νέες μετρήσεις για την προστασία του Αλκαζάρ από τις δονήσεις, τον καθυστέρησαν έναν ολόκληρο μήνα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) θα συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη όποτε ανακύπτει ζήτημα αρχαιοτήτων στη διάρκεια των εργασιών, ώστε να μη χάνεται χρόνος.

Ο «Γιωρίκας» εμφανίστηκε στις 10.15 το πρωί και μέσα σε 15 λεπτά είχε γκρεμίσει και το τελευταίο τμήμα του τσιμεντένιου τοίχου του εργοταξίου που στεκόταν στον δρόμο του. Ακριβώς δίπλα περίμενε ο «Κωστίκας», ο πρώτος μετροπόντικας, που εμφανίστηκε στο ίδιο σημείο τον Νοέμβριο, και επροηγείτο κατά 800 μέτρα.

Τη Δευτέρα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για να εξετάσει από κοντά τα ζητήματα αρχαιολογίας που προκαλούν καθυστερήσεις στο έργο.

Tags:
No comments yet.