ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΣΤΟ 11% ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Feb 1st, 2010
Ελευθεροτυπία, 01.02.2010

Της Χαράς Τζαναβάρα

Ζητούνται πόροι και συντονισμός

Καρκινοβατούν τα έργα στο μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο παρουσιάζει καθυστέρηση που ξεπερνά τα δύο χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ώς τώρα έχει περάσει το 55% του χρόνου κατασκευής που προβλέπει η σύμβαση, αλλά οι πιστοποιημένες εργασίες είναι μόλις 11% και οι πραγματοποιημένες δεν εμφανίζουν πολύ υψηλότερο βαθμό υλοποίησης.

Σε μεγάλο βαθμό οφείλονται σε μη εξασφαλισμένους πόρους και έλλειψη συντονισμού με τις υπηρεσίες που κάνουν αρχαιολογικές ανασκαφές σε χώρους του έργου.

Για την επιτάχυνση των ρυθμών κατασκευής πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη με την παρουσία του υφυπουργού Υποδομών Γ. Μαγκριώτη και της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούν έξι σταθμούς (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, Διακλάδωσης, πλατείας Δημοκρατίας, Βενιζέλου, Αγίας Σοφίας και Συντριβανίου) και θα ενημερωθούν για προβλήματα των ανασκαφών που εκτελούν υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού (9η ΕΒΑ και ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ).

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών αναμένεται να ανακοινωθεί η συγκρότηση χωριστής εταιρείας για το μετρό, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ώστε να πάψει η σημερινή διαδικασία μέσω Αθήνας.

Tags:
No comments yet.