ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

May 12th, 2012

prezatv, 12.05.2012

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στις σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας άμεσα καταβολή των δεδουλευμένων 2 μηνών που τους οφείλει η κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου και να ανακληθεί η απόφαση για απολύσεις. Στο πλαίσιο της απεργίας τους, χθες, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και αποκλεισμό των γραφείων της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας στο εργοτάξιο του Μετρό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό και ανακοίνωσαν νέα 24ωρη απεργία για σήμερα.

Κάτω από την πίεση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που πραγματοποιούν από την Τρίτη με τη στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, χτες το απόγευμα, η εργοδοσία, άρχισε να πληρώνει τους εργαζόμενους τον έναν από τους δύο μισθούς που τους οφείλει.
Σήμερα στις 7 το πρωί, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και πάλι συγκέντρωση στα γραφεία της κοινοπραξίας, όπου θα αποφασίσουν την παραπέρα πορεία του αγώνα τους. Οι περίπου 50 εργαζόμενοι στις σήραγγες, βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση καθώς οι εργασίες για τους μετροπόντικες έχουν σταματήσει και είναι άγνωστο πότε θα ξαναξεκινήσουν. Η κατασκευάστρια κοινοπραξία του έργου προανήγγειλε ήδη την απόφασή της να τους απολύσει. Στο μεταξύ, απλήρωτοι για 3 μήνες είναι και οι εργαζόμενοι στις τεχνικές εργασίες του Μετρό.
Το απόγευμα της Τετάρτης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου εργαζομένων στις αρχαιολογικές εργασίες του Μετρό και του Σωματείου εργαζομένων στις τεχνικές εργασίες του Μετρό, οι εκπρόσωποι του Συνδικάτου Οικοδόμων πρότειναν να συνεχιστεί η απεργία των εργαζομένων στις σήραγγες και σήμερα Παρασκευή να προκηρυχθεί γενική απεργία όλων των εργαζομένων στο Μετρό με αίτημα πληρωμή των δεδουλευμένων, να μη γίνουν απολύσεις και να διασφαλιστεί η συνέχιση της πορείας του έργου.
Η πρόταση ουσιαστικά για ενιαία και συντονισμένη αγωνιστική δράση όλων των εργαζομένων του Μετρό, δεν έγινε αποδεκτή από τους εκπροσώπους των δύο σωματείων (τεχνικών εργασιών και αρχαιολογικών εργασιών). Με τη στάση τους εμφανίζονται να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της κοινοπραξίας και της «Αττικό Μετρό» δηλαδή εργοδοσίας και κράτους.
ΠΡΕΖΑ TV

No comments yet.