Μετρό Θεσσαλονίκης:και όμως είναι γεγονός οι πρώτες εργασίες στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας, δείτε φωτό

Nov 28th, 2011

Ypodomes.com, 23.11.2011

Και όμως είναι γεγονός. Οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες για το Αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία έχουν ξεκινήσει. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες οι εργασίες είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και αφορούν κυρίως «ξεμπάζωμα» της περιοχής για να αναπτυχθεί το εργοτάξιο.

Είναι σίγουρα ένα σπουδαίο νέο για την Θεσσαλονίκη και το έργο του Μετρό που αρχίζει να «κατακτά» και την Ανατολική πλευρά της πόλης με ένα έργο απολύτως απαραίτητο για την λειτουργία του Μετρό το 2015. Η συνολική έκταση η οποία θα καταλάβει το Αμαξοστάσιο είναι 140 στρέμματα.

Η περιοχή ονομάζεται ΦΟΙΝΙΚΑΣ ενώ εντύπωση προκαλεί η γειτνίαση με ρέμα της περιοχής πράγμα που ξενίζει γενικώς σχετικά με το επίπεδο ασφάλειας και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το τέρμα των λεωφορείων 33 και 39.

Από τον τερματικό σταθμό της βασικής γραμμής στη Νέα Ελβετία μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας η απόσταση είναι 1,9 χλμ και οι σήραγγες θα γίνουν με τη μέθοδο ανοιχτού ορύγματος. Εκτός από το Αμαξοστάσιο στο σημείο θα κατασκευαστεί το κέντρο ελέγχου λειτουργίας αλλά και το κτίριο της διοίκησης.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Η «Αττικό Μετρό» εξετάζει παλαιότερη πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά του σταθμού «Νέα Ελβετία» στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, καθώς το σημείο όπου αρχικά χωροθετήθηκε ο σταθμός, βρίσκεται μακριά από την κατοικημένη περιοχή και δεν εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων. Λύση θα αναζητηθεί για το σταθμό «ΒΟΥΛΓΑΡΗ», ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από το σταθμό «ΝΟΜΑΡΧΙΑ», της επέκτασης Καλαμαριάς.

Πηγή: ypodomes.com / το φωτογραφικό υλικό είναι μία ευγενική χειρονομία από την ομάδα του Hellenic Architecture Agora http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=494

 

Πηγή: http://www.ypodomes.com

No comments yet.