Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλο έργο δημοπρατήθηκε και άλλο κατασκευάζουμε λέει η Κοινοπραξία

Feb 9th, 2010
Reporter.gr, 09.02.2010

Καθυστερήσεις στην παράδοση των αναγκαίων χώρων για σταθμούς, και αρχαιολογικές έρευνες είναι από τις βασικές αιτίες για την κατά 15 μήνες αναβολή της παράδοσης του μετρό της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από 46 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης έχει προχωρήσει μόνο το 12,9% αξίας 102 εκ. ευρώ του έργου αντί για το 58% αξίας 550 εκ. ευρώ.

Η κοινοπραξία AISA ζητεί επιτάχυνση των διαδικασιών απαλλοτριώσεων, ανάληψη εκατέρωθεν δέσμευσης για χρόνο υποβολής και έγκρισης υπολειπομένων μελετών, επιτάχυνση αρχαιολογικών εργασιών, εκπόνηση και έγκριση ρεαλιστικού αναθεωρημένου χρονοδιαγράμματος κατασκευής του έργου υποστηρίζοντας ότι έχει τροποποιηθεί το τελικό προβλεπόμενο παραδοτέο αντικείμενο που είχε συμβατική υποχρέωση να υλοποιήσει με βάση την οικονομική και τεχνική προσφορά της και χωρίς υπαιτιότητά δική της κατασκευάζει ουσιαστικά ‘άλλο έργο’ σε σχέση με αυτό που είχε κοστολογήσει.

Αποκαλυπτικό των καθυστερήσεων είναι τα όσα είπε ο ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος ανέφερε πως μετά από τρία χρόνια τώρα η Πολιτεία είναι έτοιμη να δημοπρατήσει τη γραμμή για την Καλαμαριά, ενώ όσον αφορά την επέκταση προς Σταυρούπολη μόνο οι γεωτεχνικές μελέτες έχουν ξεκινήσει

Tags:
No comments yet.