Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκίνησαν 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι

Jun 11th, 2012

Αγγελιοφόρος, 11.06.2012

Στο δρόμο κατέβηκαν οι 200 εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον Μάρτιο 2012 και εκφράζοντας παράλληλα και την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον του έργου, όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου τους, Γιώργος Κόκκινος.
Η πορεία διαμαρτυρίας κατέληξε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου οι εργαζόμενοι προτίθεται να συμμετέχουν, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που ξεκινά στις 2 το μεσημέρι, και με στόχο να θέσουν επί τάπητος τα ζητήματά τους, σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το κλίμα πυροδότησε η συνέντευξη του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ, Χρήστου Τσίτουρα στιν "Αγγελιοφόρο της Κυριακής", στην οποία και αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνονται κανονικά, ενώ εκφράζει έντονα και τις ανησυχίες του για την ολοκλήρωσή του project, λόγω αδυναμίας χρηματοδότησής του από την κατασκευάστρια κοινοπραξία.
Πάντως, οι εργαζόμενοι, που από σήμερα πραγματοποιούν 24ωρες απεργίες, έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, ενώ προτίθενται να εντείνουν και την απεργιακή τους στάση.

No comments yet.