Μετρό Θεσσαλονίκης: σε μερικές εβδομάδες θα συνεχίσουν ανατολικά οι μετροπόντικες

Apr 9th, 2011
ypodomes.com, 08.04.2011
Οι Μετροπόντικες της Θεσσαλονίκης είναι πλέον και οι δύο στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ. Εκεί θα παραμείνουν για τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να γίνει η απαραίτητη συντήρηση τους. Μέχρι σήμερα ο κάθε ένας από τους δύο μετροπόντικες έχουν διανύσει από 4.600 μέτρα.

Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει 9.600 μέτρα μήκος αλλά με την πιθανή αλλαγή της χάραξης και το κόψιμο των σταθμών ΒΟΥΛΓΑΡΗ και ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ αυτό το νούμερο θα μικρύνει. Ωστόσο για να παρθεί η απόφαση αυτή θα πρέπει να περιμένουμε να εγκριθούν από πολλούς φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναφορικά με το επόμενο διάστημα οι μετροπόντικες θα συνεχίσουν μετά το τέλος της συντήρησης τους που θα γίνει σε διάστημα μερικών εβδομάδων, το ταξίδι τους στο ανατολικό τμήμα του έργου για να φτάσουν στους επόμενους σταθμούς που είναι οι: ΦΛΕΜΙΝΓΚ, ΑΝΑΛΗΨΗ, ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Από το σταθμό ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ θα συνεχίσει προς το Δήμο Καλαμαριάς η επέκταση του Μετρό που θα έχει μήκος 5χλμ και 5 σταθμούς. Αν όλα πάνε καλά τα πρώτα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2012 και θα ολοκληρωθούν 5 χρόνια μετά.

Οι σταθμοί που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι οι : ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΑΡΕΤΣΟΥ, ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ, ΜΙΚΡΑ. Στον τερματικό σταθμό προβλέπεται να γίνει μεγάλος χώρος μετεπιβίβασης για αστικά λεωφορεία καθώς και για την μελλοντική θαλάσσια αστική συγκοινωνία της πόλης.

ΝΕΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΠΑΠΑΦΕΙΟ;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα νέα εμπλοκή ενδέχεται να υπάρξει στο θέμα της κατασκευής του σταθμού ΠΑΠΑΦΗ λόγω την προσφυγής των αποφοίτων του ιδρύματος που έχουν αίτημα την μετακίνηση του σταθμού κατά 60 μέτρα στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Κατσιμίδη.

Στην Αττικό Μετρό μετά τη συμφωνία που έχει γίνει με τον πρόεδρο του ιδρύματος και Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κο Άνθιμο και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκη υπάρχει η αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει σοβαρή καθυστέρηση και ο πολύτιμος για την περιοχή σταθμός θα κατασκευαστεί κανονικά.

Πηγή: http://tinyurl.com/3bo2jbs
Tags:
No comments yet.