Μετρό Θεσσαλονίκης: Την Τρίτη τα… σπουδαία («κτύπησε» η αποχή των δικηγόρων)

Jun 11th, 2010
Αγγελιοφόρος, 10.06.2010
Της Ντόνιας Κανιτσάκη
Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες στον αύλειο χώρο του Παπάφειου ορφανοτροφείου

Για την προσεχή Τρίτη  15 Ιουνίου, μετατέθηκε η συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση του Παπάφειου Ορφανοτροφείου, αλλά και απόφοιτοι του ιδρύματος, εναντίον της «Αττικό Μετρό ΑΕ», ζητώντας το «πάγωμα» των εργασιών στον αύλειο χώρο του ιδρύματος. Τα ασφαλιστικά επρόκειτο να συζητηθούν την περασμένη Δευτέρα , όμως ένα τυπογραφικό λάθος στον αριθμό κατάθεσης των σχετικών εγγράφων ήταν η αιτία αλλαγής της ημερομηνίας συζήτησης που πήγε την Πέμπτη.Η αποχή των δικηγόρων έδωσε και άλλη ..παράταση για την έρχομενη Τρίτη

Οι εργασίες(στοιχεία από προηγούμενο ρεπορτάζ)

Στο μεταξύ, οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού Παπάφη συνεχίζονται κανονικά. Ηδη έχει γίνει εργοταξιακή εγκατάσταση, οριοθέτηση του εργοταξίου, διαμόρφωση του χώρου, ενώ έχει τοποθετηθεί και η περίφραξη γύρω από το εργοτάξιο.

Επίκεινται οι μετατοπίσεις των δικτύων των οργανισμών κοινής ωφελείας και η αρχαιολογική ανασκαφή. Το ευχάριστο είναι ότι στο συγκεκριμένο σταθμό, σύμφωνα με έκθεση αρχαιολογικής τεκμηρίωσης που έγινε στο παρελθόν, δεν αναμένονται αρχαιολογικά ευρήματα που θα καθυστερήσουν την κατασκευή του, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείονται οι εκπλήξεις. Θα ακολουθήσει η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων, του περιγράμματος, δηλαδή, του σταθμού, προκειμένου να μπορέσουν να διέλθουν υπογείως οι δύο μετροπόντικες, που αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν το υπόγειο ταξίδι τους στα έγκατα της Θεσσαλονίκης.

Οπως είναι γνωστό στις 22 Νοεμβρίου πρόκειται να εκδικαστεί προσφυγή που κατατέθηκε από το ίδρυμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητείται η ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων περί αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, δηλαδή στην ουσία η μη κατασκευή του σταθμού Παπάφη.

Tags:
No comments yet.