Μετρό Θεσσαλονίκη:Το Μάιο οι προσφορές για τη γραμμή προς την Καλαμαριά

Mar 2nd, 2012

Αγγελιοφόρος, 28.02.2012

Της Ντόνιας Κανιτσάκη

Το Μάιο πρόκειται να ανοίξουν οι προσφορές για την πρώτη επέκταση του μετρό της Θεσσαλονίκης, προς την Καλαμαριά, καθώς τις προηγούμενες μέρες οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι παρέλαβαν τα τεύχη δημοπράτησης. Ετσι η επέκταση βρίσκεται μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχει θέσει ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος έχει σημειώσει κατ’ επανάληψη ότι μέσα στο καλοκαίρι είναι δυνατό να εγκατασταθεί ο ανάδοχος και να αρχίσουν να στήνονται τα εργοτάξια.

Οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι είναι: Εταιρία: «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ», Κοινοπραξία εταιριών: «ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – IMPREGILO – SELI – ANSALDO STS», Κοινοπραξία εταιριών: «ΤΕΡΝΑ ΑΕ – ALPINE BAU GMBH – FCC CONSTRUCCION SA», Κοινοπραξία εταιριών: «J&P – ΑΒΑΞ ΑΕ – GHELLA SPA – ALSTOM TRANSPORT SA».

Η γραμμή θα ξεκινά από το σταθμό Πατρικίου, τον ενδέκατο, κατά σειρά, της βασικής γραμμής του μετρό (Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Νέα Ελβετία), θα εκτείνεται σε μήκος 4,8 χιλιομέτρων και θα διαθέτει πέντε σταθμούς: Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα.

Λεπτομέρειες του έργου, που υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί περίπου 65.000 επιβάτες ημερησίως, θα παρουσιάσει την Τρίτη, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μαγκριώτης.

No comments yet.